Skip to main content

SV Spakenburg reist zaterdag af naar Zuid-Holland voor een confrontatie met Excelsior Maassluis. Een duel waarin de belangen voor beide formaties groot zijn. Daar waar de Blauwen als koploper de concurrentie op – ruime – afstand willen houden, hebben de Tricolores de punten keihard nodig om de onderste regionen te verlaten. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is om 14:30 uur.

Excelsior Maassluis staat momenteel op de 16e plek in de Betnation League. Een plaats die de Tricolores graag verlaten, omdat ze anders aan het einde van de rit promotie/degradatiewedstrijden moeten spelen. In het huidige seizoen heeft de formatie van Steye Jacobs (bezig aan zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in Maassluis) 14 punten verzameld in 21 duels. Het zoet van de overwinning is daarbij 3 keer geproefd: tegen Jong Almere City (5-3), Lisse (5-0) en Noordwijk (1-0). Niet toevalligerwijs winstpartijen die op eigen terrein zijn behaald. Sterker, van de 14 behaalde punten tot nu toe, zijn er liefst 11 op Sportpark Dijkpolder binnengesleept. Het maakt daarmee duidelijk dat er een verschil zit tussen de Tricolores die voor de eigen aanhang spelen of op vreemde bodem.

KELDERDUEL VERLOREN

Vorige week zagen de Maassluizers Kozakken Boys tot op 2 punten naderen. In een rechtstreeks kelderduel in Werkendam trokken de Kozakken met 2-1 aan het langste eind. Dat was grotendeels te wijten aan de blijvende scoringsdrift van Raily Ignacio. De spits – in de winterstop overgekomen van AFC – vond 2 keer het net voor de Kozakken. De 2e competitietreffer van Devin Plank was onvoldoende voor de Tricolores om de nederlaag af te wenden.

Waar Excelsior Maassluis het vorige week zonder punten moest doen, daar konden de Blauwen er eentje bijschrijven. Het topaffiche SV Spakenburg – Katwijk werd in de praktijk ook een topwedstrijd. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken stond een 2-2 eindstand op het scorebord. Katwijk was de eerste helft de bovenliggende partij (ruststand 0-2), waarna SV Spakenburg in een bijzonder aantrekkelijk duel de tweede helft domineerde. Omdat De Treffers afgelopen zaterdag wel won van Scheveningen, is de voorsprong van de Blauwen op de Groesbeekse formatie – reëel gezien nog de enige concurrent – nu 8 punten.

HEENWEDSTRIJD MET 4-2 IN BLAUW VOORDEEL

De heenwedstrijd tussen de Blauwen en Tricolores vond 23 september vorig jaar plaats, resulterend in een 4-2 overwinning voor SV Spakenburg. In dat duel gingen de Blauwen met een 0-1 achterstand de rust in, na een treffer uit een vrije trap van Vincent Schippers.

Vlak na rust bracht Ahmed El Azzouti de Blauwen op voorsprong door een schot van Sam van Huffel te verlengen en een voorzet van Nick Verhagen binnen te koppen. Diezelfde Nick Verhagen schoot met een genadeloze rebound de 3-1 op het scorebord. Pieter Langedijk bracht met een pegel van een trap de spanning kort terug, want niet veel later was het Ahmed El Azzouti die zijn derde binnenschoot op aangeven van Floris van der Linden. Wat in die wedstrijd met name opviel was dat de Blauwen veel kansen lieten liggen en de Tricolores loerden op de omschakelmomenten en er vervolgens razend snel uitkwamen.

HEAD-TO-HEAD

Sinds de start van de Tweede Divisie hebben Excelsior Maassluis en SV Spakenburg 10 duels tegen elkaar gespeeld. De balans is daarbij duidelijk in het voordeel van de Blauwen: 6 keer winst, 3 keer verlies en 1 keer een remise.

Vorig seizoen verliet SV Spakenburg Sportpark Dijkpolder met 3 punten in de tas, na een 0-2 overwinning. De doelpunten werden destijds gescoord door Youri Koelewijn en Vince Gino Dekker (penalty). Bij de Tricolores stond in dat duel Tobias Kleijweg in het hart van het verdedigingscentrum. De boomlange en sympathieke speler maakt dit seizoen bij de Blauwen met name in de laatste minuten van wedstrijden zijn opwachting om pogingen tot slotoffensieven bij tegenstanders onschadelijk te maken.

Eerdere resultaten uit het verleden waren:19-11-2016 | Excelsior Maassluis – SV Spakenburg | 1 – 1

WEERZIEN MET SCHEIDSRECHTER UIT DE KNVB-BEKER

De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer. De leidsman floot eerder dit seizoen de bekerwedstrijd tussen Spakenburg en het andere Excelsior.

Arbiter Van Kommer zal worden geassisteerd door Jari de Koning en Mark Pelgröm. De vierde official is Ron Huser. Voor de arbiter wordt het zijn 16e wedstrijd in de Tweede Divisie. Sinds zijn debuut in het seizoen 2021/2022 heeft de leidsman 42 keer geel getrokken en eenmaal het rode karton.

De aftrap op sportpark Dijkpolder is zoals gezegd om 14:30 uur, tot dan en Forza Blauwen!