gemaakt op : 16 maart 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Koninklijke HFC

Spakenburg versus Koninklijke HFC, voor de tweede keer in de historie pas tegenover elkaar, ook al is de Kon. HFC de oudste bestaande club van Nederland. De Koninklijke HFC komt op bezoek voor een duel dat in de kelder van de Tweede Divisie er absoluut toe doet. Om 15:30 uur wordt er afgetrapt voor de wedstrijd die door Fox live zal worden uitgezonden.

Op voorhand een spannende wedstrijd, want HFC staat maar één puntje boven de Blauwen, al hebben ze nog wel een wedstrijd tegoed. HFC is boven Spakenburg geklommen doordat het de laatste twee wedstrijden in winst wist om te zetten. Jong Vitesse werd thuis verslagen met 3-1, een directe concurrent en dus drie zeer belangrijke punten. Afgelopen weekend ging AFC over knie, misschien niet zo verwacht, maar daarom geen minder welkome punten. En daarmee klom de club uit Haarlem de laatste weken een paar plekken omhoog, ook al is het gat met HHC (directe degradatie-plek) nog steeds vier punten.

Uiteraard zal Spakenburg graag zien dat de punten op de Westmaat blijven, want ook de Blauwen hebben de punten hard nodig. We kunnen het wel weer een zes puntenduel noemen, maar is in deze fase eigenlijk niet elke wedstrijd ontzettend belangrijk? Twee weken geleden nog werden de eerste drie punten van 2017 bijgeschreven tegen Excelsior Maassluis, de toenmalige nummer twee. Dus we zien maar weer eens dat er in het voetbal van alles kan gebeuren. Maar aan de andere kant verloor Spakenburg punten in de week erop. Jong FC Twente bleek te stug om de volle buit tegen weg te kapen en een puntendeling was het resultaat. Ondanks een veel betere tweede helft, en vele kansen, zat het de Blauwen niet mee of kwam het tekort in de afronding.

Dan hebben de Blauwen nog wat recht te zetten tegen de Koninklijken, want in de heenwedstrijd werd Spakenburg met maar liefst 5-1 afgedroogd. En dat terwijl Spakenburg toen in de winning mood was en een prima start van het seizoen kende. Het luidde een periode in van zes wedstrijden zonder zege. Voor HFC betekende het de eerste zege nadat er in de eerste zes wedstrijden slechts drie keer gelijk gespeeld werd.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. De Winter, een oude bekende die we goed kennen en ook al eens de derby mocht fluiten. Hij floot dit seizoen al elf keer in de Tweede Divisie, Spakenburg nog niet, maar HFC al twee keer. Hij trok al 32 keer de gele kaart in die elf wedstrijden en één keer de rode kaart.

Spannende tijden, maar laten we net als onze captain Ties moed houden en erop vertrouwen dat Spakenburg zich van de onderste plekken weet weg te houden. Kwaliteit komt toch altijd boven drijven!

Uitslagen laatste wedstrijd:
2016-2017 5-1