gemaakt op : 14 april 2017

Voorbeschouwing UNA – Spakenburg

Voor speelronde 30 in de Tweede Divisie mag Spakenburg zich opmaken voor een uitwedstrijd in Brabant. In Veldhoven wacht UNA zaterdag als tegenstander. Dit betreft een inhaalwedstrijd welke in een eerder stadium was afgelast vanwege sneeuwval.

In UNA treft Spakenburg weer een directe concurrent onderin en dus is het van belang zelf drie punten te behalen en daarmee tevens de tegenstander onder je te houden op de ranglijst. UNA staat momenteel op de 16e positie met 32 punten uit 29 wedstrijden en begon de competitie sterk met 7 punten uit de eerste drie wedstrijden. Hierna werden de resultaten wisselvalliger, grote nederlagen werden vervolgd met weer verrassende overwinningen. Zo deelde UNA de eerste tik uit aan Jong AZ door te winnen in Veldhoven. Door deze wisselende resultaten is het moeilijk een inschatting te maken van de werkelijke kracht van het team.

Afgelopen zaterdag was er voor UNA de thuiswedstrijd tegen Barendrecht en daar waren de gasten beter bij de les. Barendrecht werkte zich vrij vlot naar een 0-3 voorsprong. Vlak voor rust wist UNA toch nog een goaltje te maken en daarmee bracht het wat perspectief terug in de wedstrijd. In de tweede helft kwam UNA nog dichterbij met de 2-3, maar verder liet Barendrecht het, ondanks een roerige slotfase, niet komen. Hierdoor moest UNA een nederlaag slikken en Spakenburg over zich heen zien gaan.

Spakenburg was onder de nieuwe trainer begonnen met een nederlaag tegen AFC en een gelijkspel tegen GVVV. En toen wachtte afgelopen zaterdag ook nog eens de kersverse kampioen als tegenstander. Trainer Joop Gall koos voor een defensief systeem omdat bijna alle teams die vrij en aanvallend gespeeld hebben tegen Jong AZ er met grote cijfers van verloren. Dit hadden de Blauwen zelf nog ondervonden in de uitwedstrijd tegen Jong AZ. Het werd toen 5-0 voor de jongelingen van AZ.

Jong AZ domineerde ook deze keer in de eerste helft, maar beide ploegen wisten in die eerste helft niet te scoren. Na rust konden de Blauwen wel meer in de wedstrijd komen en waren er kansen voor Vreeman en Nick Tol, maar doelman Olij hield tweemaal knap zijn doel schoon. Totdat in de 76e minuut Philip Ties de bal bij de tweede paal wist neer te leggen en Pilon de bal kon binnenwerken. Met nog een kwartier op de klok knokte Spakenburg deze kostbare 3 punten over de streep waarbij wederom de complimenten naar keeper Andre Krul uitgingen die weer een aantal knappe reddingen in petto had.

Winst, 3 punten en een strategie die resultaat opleverde geeft de Blauwe supporter en de selectie zelf weer moed. Veilig lijken pas de ploegen vanaf plek 9 (Barendrecht) en daarboven. Zaak is het nu om zo dicht mogelijk naar plek 9 te kruipen en daarmee handhaving te bewerkstelligen. Zaterdag in Veldhoven dus een nieuwe kans op een goed resultaat en daarmee de weg naar handhaving.

De wedstrijd op Sportpark Zeelst begint om 15:30 i.v.m. de live-uitzending van FOX Sports.