gemaakt op : 11 mei 2017

Voorbeschouwing Spakenburg – Katwijk

De laatste wedstrijd van de reguliere competitie staat zaterdag op het programma, maar we weten ondertussen al dat het daar voor Spakenburg niet ophoudt. Door de zege afgelopen weekend op Jong Sparta en de overige uitslagen zullen de Blauwen de nacompetitie ingaan. Het behalen van de nacompetitie werd afgelopen zaterdag met blijdschap ontvangen, daar directe degradatie ook nog op de loer lag.

De wedstrijd komende zaterdag tegen Katwijk, want die komen op bezoek, gaat dan ook bijna nergens meer om, behalve dat we ook nog als 15e de nacompetitie in kunnen gaan. Ook voor Katwijk staat er eigenlijk niets meer op het spel. Het zou nog een plek kunnen stijgen of dalen vanaf de huidige 4e plaats, maar ook dat doet er uiteindelijk niet meer toe. En dat is achteraf gezien misschien maar goed ook als we kijken naar de aanloop naar deze wedstrijd. De rivaliteit tussen de beide clubs, en dan met name de supporters, liep al weer hoog op en is hierdoor weer wat bekoeld.

Voor Spakenburg rest alleen nog de revanche voor de uitwedstrijd tegen Katwijk die met 1-0 verloren ging en waar zeker een punt in had gezeten. Daarnaast zal de formatie van Joop Gall uiteraard de lijn van afgelopen zaterdag graag doorzetten, zodat het team met een goed gevoel de p/d in gaat. Lichtpuntje, naast de overwinning, van afgelopen zaterdag was het debuut in de basis voor Youri Koelewijn. De rasechte Spakenburger mocht zelfs van Gall de wedstrijd volmaken. Zonder schroom stond hij zijn mannetje en achteraf vertelde hij voor de radio dat hij zeker nog meer kon dan hij nu had laten zien. Of dat zaterdag al is blijft afwachten, maar de kans lijkt aanwezig nu Spakenburg in deze wedstrijd nergens meer om speelt.

Zoals gezegd dus een wedstrijd om des keizers baard. De focus zal liggen op de wedstrijden na Katwijk. Tegen wie we in de nacompetitie spelen is nog niet zeker, maar als Spakenburg op plek 16 blijft staan, dan zal het aantreden tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de Derde Divisie Zondag en dat is op dit moment Hercules. Als nr. 16 ontlopen we ook sowieso de hoogste periodekampioen uit de Derde Divisie Zaterdag, wat eventueel nog IJsselmeervogels zou kunnen worden, als zij zaterdag geen kampioen mochten worden. Mochten we 15e worden, dan is het al zeker dat we spelen tegen Harkemase Boys, zeker geen onbekende voor Spakenburg.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is de voor ons bekende dhr. Bronsvoort uit Deventer. De ervaren leidsman floot dit seizoen al 22 wedstrijden in de Tweede Divisie, waaronder de wedstrijden van Spakenburg tegen De Treffers (uit) en Barendrecht (thuis). Ook deze laatste ronde beginnen alle wedstrijden weer op hetzelfde tijdstip van 18:00 uur. Tot dan!

Mogelijkheden wedstrijden nacompetitie:
1e ronde, 17 en 20 mei 2017
1. Hercules (of HBS) – nr. 16 Tweede Divisie
2. Harkemase Boys – nr. 15 Tweede Divisie
3. Rijnsburgse Boys (of Scheveningen) – Westlandia
4. Dongen – FC Lisse (of IJsselmeervogels)

2e ronde, 24 en 27 mei 2017
1. Winnaar 4 – Winnaar 2
2. Winnaar 3 – Winnaar 1

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd:
2010-2011 3-2 1-1
2011-2012 4-4 0-3
2012-2013 4-1 1-0
2013-2014 2-1 1-1
2015-2016 2-6 1-1
2016-2017 1-0