gemaakt op : 19 mei 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – USV Hercules

Het tweeluik in de eerste ronde van de nacompetitie wordt zaterdag afgesloten op de Westmaat. Hercules komt op bezoek en de Utrechters hebben een 2-1 voorsprong op zak. Voor Spakenburg rest er dus maar één opdracht, winnen! Hoe maakt niet uit, als er maar gewonnen wordt.

Doordat er niet via het Europese systeem gespeeld wordt, tellen de uit gescoorde doelpunten niet dubbel. Spakenburg heeft dus in wezen een hele simpele opdracht, het moet winnen met twee doelpunten verschil om rechtstreeks door te gaan. Winnen met één doelpunt verschil leidt dus tot het spelen van een verlenging.

Maar dat het niet zo maar even gedaan is, is ondertussen wel duidelijk bij Spakenburg. Niets gaat vanzelf en het moet trainer Joop Gall tot wanhoop drijven. Afgelopen woensdag leek hij het team zo goed neergezet te hebben, dat er geen vuiltje aan de lucht leek en iedereen dacht dat dat varkentje wel even gewassen zou worden. Het eerste half uur was Spakenburg de bovenliggende partij, maar drukte dat niet uit in doelpunten. Uiteindelijk was het de eerste de beste kans voor de gastheren via een corner die Hercules de voorsprong bracht. Tot dan werd er voornamelijk gegokt op de snelheid van de twee aanvallers. Gilbrano Plet was op de linkerflank bij tijd en wijlen een plaag voor Draganovic, die zeker in de tweede helft moeite had om de rappe speler van zich af te houden. Plet die ooit begon in de jeugd van Almere City, maar in het seizoen 2014-2015 ook nog bij Spakenburg in het 2e elftal speelde. Na één seizoen vertrok hij alweer naar SDC Putten, om daar na één jaar te vertrekken naar Hercules.

Spakenburg deed uiteindelijk zichzelf de das om, want de thuisclub bleek ook niet bij machte om een ander spelletje te spelen dan de diepe bal en de ruimte achter de verdediging op te zoeken met de snelle spitsen. Maar omdat Spakenburg hun eigen spel niet vast wist te houden, kwam het weer in de bekende problemen van het afgelopen seizoen. Het hanteren van de lange bal, is eigenlijk ook geen spelletje dat Spakenburg echt ligt, en wat ook niet nodig bleek. Pas met het inbrengen van Maynard bleek dat wel succesvol en werd de boom van een verdediger ineens een uitstekend aanspeelpunt voorin.

Potentie zat dus bij Spakenburg, maar het nu aankomende zaterdag nog ‘even’ laten zien op de eigen Westmaat. Scheidsrechter Bijl uit Hendrik Ido Ambacht is de leidsman voor deze wedstrijd, hij floot Spakenburg ook al in de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse. Aanvang van de wedstrijd is uiteindelijk gepland om 16.00uur. Laten we er met zijn allen achter gaan staan en onze Blauwen naar de overwinning schreeuwen. Juist in deze tijd waarin ze het zo hard nodig hebben.