gemaakt op : 11 sep. 2014

Bonusmiles

Eens in de twee weken mag Jan van zijn Jannetje de wekelijkse boodschappen doen bij de dichtstbijzijnde Appie. Keurig met lijstje en al loopt Jan de schappen langs en pakt iets van zijn gading. Ook halfvolle melk staat op het papiertje, dus doet hij de zuivelafdeling aan. Een vriendelijke medewerker vraagt beleefd of hij het vinden kan. "Halfvolle melk, alstublieft", zegt Jan. De medewerker wijst Jan vervolgens ook op de heerlijke zuivelproducten in de aanbieding. Die dat niet zijn, worden Jan van harte aanbevolen; ze zijn immers mega gezond voor hem. Met een kar voller dan van tevoren gedacht, loopt Jan naar de groenten. Zijn ogen speuren naar de mooiste, meest fris ogende bloemkool. De groentemedewerker heeft hem door en bedient hem vervolgens op zijn wenken; Jan neemt meer groenten mee naar huis dan de boodschappenlijst van vrouwlief had bevolen.

Twee weken later is Jan op zaterdag in dezelfde supermarkt. Bij de zuivel staat nu de groentejongen en bij de groenteafdeling de zuivelman. De nieuwe zuivelman kan boter en margarine nog uit elkaar halen, maar een specialist is hij zeker niet. Niks aanbieding en van de mega gezonde producten heeft hij geen kaas gegeten. Jan is verbaasd. Zeker als hij de groenteman bij de zuivelafdeling treft. Die ook wat staat te hakkelen over fruitvliegjes, groentesoep en dat wortels zo goed voor je ogen moesten zijn, want hij had nog nooit een konijn met een bril gezien.

Eenmaal buiten doet Jan zijn beklag over deze dienstverlening. Meerdere klanten vertelt hij dat die supermarktmanager niet goed bij zijn hoofd is en maar wat doet. En zich blijkbaar alleen maar druk maakt over zijn rol in commercials. “Die man gaat de kerst niet halen, als hij zo doorgaat met zijn mensen op verkeerde plekken posteren”, was de algehele conclusie.

Jan, niet op zijn mondje gevallen, ging bij de manager verhaal halen over zijn wisselbeleid. Dit zou hem omzet en winst schelen. De manager was blij met deze directe benadering, in plaats van dat Jan ‘buiten’ de boel verder aan het opjutten was. “Kijk, ik moest de opstelling wel wijzigen, want de groentejongen kreeg eczeem van alles dat groen was en de zuivelman bleek een hevige vorm van koemelkallergie te hebben.” Tja, dit had Jan natuurlijk nooit kunnen bevroeden, hij begreep nu pas de gevoerde tactiek. “En we zijn op zoek naar een structurele oplossing, want ook ik heb gezien dat de huidige opstelling niet de meest succesvolle is”, zei de manager.

De moraal van deze metafoor: voordat wij als supporters onze rotte eieren en tomaten vanaf de tribune gaan gooien richting spelers en staf, zorg er dan voor dat je goed bent ingelicht. Voor en tijdens de training en ook in de kleedkamer gebeuren vaak de meest onverwachte dingen. Op basis daarvan maakt een trainer en dus ook Jochem Twisker en cs. zijn beslissingen. En dan heb ik het nog niet eens over de verschillende en verscheidene speelwijzen van de tegenstanders waar rekening mee gehouden kan worden.

Namens Jan, wens ik dan ook iedereen een fantastisch en sportief Topklasseseizoen 2014-2015 en een frequenter bezoekje aan de supermarkt toe.

Tijmen Beekhuis