gemaakt op : 13 aug. 2014

Grenzeloos Verliefd

 

Ik weet niet hoe het jullie vergaat, maar als klein kind vond ik mensen die 25 jaar getrouwd waren of zij die de magische grens van 50 bereikten, al behoorlijk oud. De stap naar het bejaardencentrum was in mijn ogen altijd zeer gering. Hier ben ik toch wel van teruggekomen nu beide mijlpalen voor mij als stippen aan de horizon gestaag in zicht komen. 
 
Afgelopen zomer, in de maand juli, heb ik zowel een Sarah als een Abraham mogen feliciteren op twee totaal verschillende maar wel unieke locaties. De Sarah in kwestie was mijn eigen zus, Marcelle. Zwager Henk "kapper" Koelewijn had dit keer werkelijk alles uit de kast gehaald om haar een onvergetelijke dag en avond te bezorgen. In de botenloods van Jachthaven Nieuwboer ontspon zich een sfeer en feest die niet alleen mijn zuster totaal verrastte, ook ik was behoorlijk onder de indruk van met name de inventiviteit en bovenal de quizmastertalenten van Henk; Willem Ruis heeft hij die avond compleet doen verbleken. 

Enkele weken later werd oud klasgenoot van Marcelle, Rutger Nagel, eveneens 50. Samen met zijn broer Rikkert is hij er als pionier hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat inmiddels een ware Spakenburgse Armada 's zomers camping Playa Bara, 80 km ten zuiden van Barcelona, aan doet. Maken jullie je geen zorgen, de camping is groot genoeg om elkaar een aantal dagen niet te zien dus Spakenburgs is daar zeker nog niet de voertaal. Hoe dan ook, Rutger's vrouw, Maria, had een gedeelte van een strandtent afgehuurd om Rut zijn 50e verjaardag uitbundig te vieren. Zelfs twee broers van Maria kwamen met het vliegtuig een paar dagen over om hiervan getuige te mogen zijn. 
 
In een filmachtig decor met de zee op de achtergrond en een zwoel temperatuurtje werd ook nog een emmertje haring vakkundig schoongemaakt. De Spaanse uitbater moest hier ook aan geloven en liet er één naar binnen glijden. Ik heb hem nog proberen uit te leggen dat deze lekkernij gepaard ging tijdens het Leids ontzet door de watergeuzen en dat Alva en zijn Spaanse Paladijnen eieren voor zijn peseta's koos maar hij snapte het niet helemaal. Waarschijnlijk vroeger op school niet goed opgelet tijdens Historica Nacional oftewel Vaderlandse Geschiedenis.  

Aangezien Rutger ook een Blauwe Broeder is, en al zijn drie kinderen met vrienden aanwezig waren, kunnen jullie wel nagaan dat het Forza Blauwe gehalte bijzonder hoog was. Na verloop van tijd stapten de überblauwen Jan Nel en Raoul Hartog naar voren en herhaalden zij wat zij ook in de lente van 2012 en 2014 op het Spuiplein ten gehore brachten: The Blue Symphony!! Daar stonden wij dan, midden in de nacht op een Spaans strand met het kippenvel van de kruin tot aan de tenen "Here we go again, we're on the road again" uit volle borst te zingen. Eens te meer het bewijs dat clubliefde grenzeloos is. 

Tijmen Beekhuis