gemaakt op : 24 sep. 2014

Heerlijk Avondje

Het seizoen is goed en wel op gang of wij hebben al twee heerlijke avondjes achter de rug. De eerste was 3 september jl. de dag dat de buren afscheid namen van Corneille. Niet dat ik de trainer dat gun, integendeel, maar de digitale reacties op met name Twitter waren niet van de lucht en was het in veel gevallen smullen geblazen. Afgelopen dinsdag was de tweede en dit keer een sportieve avond.

Na afloop van het bekertreffen met de profs van NAC Breda stond er weliswaar een 3-4 stand op het scorebord maar was er door met name Spakenburg aan klantenbinding gedaan. Niet dat er na die avond nieuwe leden zich in rijen dik aan zullen melden, daar geloof ik niet in. Maar enige sympathie van alleen al de kijkers van FOX zal het toch wel hebben opgeleverd. Uit een schier geslagen positie tot twee keer toe terugkomen en uiteindelijk Jelle ten Rouwelaar als sluitstuk van menig aanval op je weg vinden, was Spakenburg wel degelijk dicht in de buurt van een stunt. Eerlijk is eerlijk NAC had na de 1-3 de wedstrijd op slot kunnen gooien maar dat deden ze niet en daardoor groeide het vertrouwen aan de ene kant en sloeg de vertwijfeling toe aan de andere kant. Profs of niet, het menselijk brein werkt blijkbaar overal hetzelfde.

Datzelfde menselijke brein is gelijk ook het gevaar voor Spakenburg als het om de Topklasse gaat. Zaterdag wacht Scheveningen thuis en dat is geheel andere koek. Zij wisten de derde ronde van dezelfde KNVB beker te bereiken door Lisse overtuigend met 4-1 naar huis te sturen en hopelijk komt donderdag een meer dan aansprekende tegenstander voor ze uit de bus rollen. Kunnen ze zich daar geheel op focussen en vergeten ze en passant dat ze uit moeten naar Spakenburg. Hierin is de wens duidelijk de vader van de gedachten want wil Spakenburg zich mengen om de bovenste plaatsen, zal er heel snel resultaat geboekt moeten worden in de wetenschap dat een week later Kozakken Boys wacht. Neemt niet weg dat er na deze gedenkwaardige dinsdagavond nagenoten mag en moet worden. Het optreden van de Blauwen was zeker hoopvol en dan nog eens te bedenken dat er bepaalde en bepalende spelers nog achter de hand zijn gehouden.

Sjoerd Mossou, verslaggever en columnist van het AD, voetbalromanticus en diehard NAC supporter heb ik helaas niet waargenomen. Daarentegen wel een paar non-IQ ‘s met waarschijnlijk 150 jaar stadionverbod die het nodig vonden het hekwerk te testen van de staantribune alsof ze zich waanden in de Apenheul. Ook dat is blijkbaar profvoetbal anno 2014 zonder bus-combi.

Dit unieke, heerlijke avondje NAC mag wat mij betreft omgedoopt worden tot het avondje Spakenburg en stemt een ieder tot tevredenheid. Of Jochem Twisker daar ook zo over denkt, valt mijns inziens nog te betwijfelen. Hij heeft er na vanavond nog wat problemen bij gekregen, namelijk luxe-problemen!

Tijmen Beekhuis