gemaakt op : 03 feb. 2015

Koppie krauw

Ga er maar eens goed voor zitten, want er is nogal wat spectaculair nieuws te melden. Het is echt ongelooflijk wat er allemaal binnen de Blauwe vereniging gebeurt. Ik moet dat echt met u delen.

Om te beginnen met Jan van Diermen, bestuurslid technische zaken. Die iedereen heeft wijsgemaakt dat hij samen met zijn vrouw op vakantie was in Jamaica. Om het realistisch te maken, had hij ook nog een foto op Twitter gezet, met een grote ‘Jamaicaan’ naast hem. Insiders wisten natuurlijk wel beter. Zwarte Jan zat even in een afkickkliniek. De afgelasting in Scheveningen had er bij hem aardig ingehakt. Een zaterdag zonder rollende bal op een amateurveld te zien, daar kan hij maar moeilijk mee omgaan. Gelukkig kon hij zaterdag, overigens wel opvallend bruin, naar VVA’71 tegen Achilles Veen. Ik denk dat het inmiddels wel weer beter met hem gaat. De – zogenaamd –  Jamaicaanse joint die hij opstak in Achterberg, deed me echter toch weer twijfelen over zijn mentale toestand.

Verder is duidelijk geworden dat Kees Tol helemaal geen Volendammer is. Kees Tol is ook niet zijn echte naam. Klaus ‘Tor’ Toll, zo is de spits van Spakenburg ter wereld gekomen. In een ziekenhuis in Mülheim an der Ruhr, de Duitse stad waar in 1946 de eerste Aldi-winkel werd geopend door Theo en Karl Albrecht. Maar omdat de vader van Kees – Heribert Toll –  helemaal gek was van The Cats en dichtbij zijn idolen wilde gaan wonen, is het gezin Toll naar Volendam verhuisd en hebben ze een naamsverandering doorgevoerd.

En dan blijkt ook nog eens dat het gerucht dat al tijden rondgaat, echt waar is. Het is beschamend om te melden, maar de kroketten die Alie en Evelien op zaterdag verkopen in de kantine, zijn echt twee millimeter kleiner dan voorheen. Ik had dat vermoeden al, bij thuiskomst kreeg ik de laatste tijd namelijk een enorme hongerklop. Dat moest ergens vandaan komen. Door de kleinere kroketten dus.

Nou ja mensen, doe met deze informatie wat u wilt. Deel het met de rest van de wereld. En check niet de feiten. Zo is Spakenburg – Kozakken Boys afgelopen zaterdag afgelast omdat de Blauwen geen zin hadden om te voetballen. Het gerucht dat een officiële consul van de KNVB, ik meen uit Voorthuizen, die beslissing nam en niet Spakenburg, moet u niet geloven. Echt niet. Die man had ook al het veld van GVVV afgekeurd, zo wordt nu beweerd. Grote onzin, Spakenburg durfde niet te spelen tegen Kozakken Boys. Terechte angst natuurlijk, als regerend landskampioen, de beste club van de Topklasse allertijden en dit seizoen weer kansrijk in de strijd om de titel.

Gelukkig konden onze Blauwe spelers wel gewoon ’s middags lekker oefenen tegen Eemdijk. Nieuws dat in Werkendam en elders als een boze bom insloeg. Wat de exacte eindstand is geworden? De uitslagen schommelen tussen een 3-1 winst voor de Blauwen tot een 3-5 overwinning voor de Diekers.

Nogmaals, doe met deze informatie wat u wilt. Neem het klakkeloos over. Of het nu wel of niet waar is. In tijden waarin de kracht van sociale media enorm groot is, baart me dat soms wel een beetje zorgen. Het domweg na-papegaaien, zonder van de hoed en de rand te weten.

Johan Petersen
PR SV Spakenburg