gemaakt op : 13 dec. 2016

Minister

Het is 22 november 07.15 uur. Ik heb mijn ontbijt op, journaal gekeken en ik geniet nog even van een kop koffie voordat ik me ga omkleden en naar mijn werk fiets. Ondertussen kijk ik naar WNL Goedemorgen Nederland. Te gast was Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Met good-old Jan Slagter van Omroep Max als ambassadeur, heeft de partij een voorstel gedaan om een Minister voor ouderen aan te stellen, het Zilveren stembusakkoord. Een goede zet van de Christelijke partij lijkt het. Veel enthousiaste reacties in het filmpje die daarna komt en het spreekt mij persoonlijk ook wel aan. Ik denk namelijk nu de vergrijzing écht zijn intrede doet, er te weinig aandacht is voor de zorg voor ouderen binnen onze samenleving. In de sociale voorzieningen gaan de ouderen er vaak ook niet op vooruit. De beoogde minister moet verbinden tussen alle commissies. Hij zou dan bijvoorbeeld al aanwezig zijn bij de vergaderingen van commissie zorg, commissie ouderenbeleid etc.

Nu ga ik niet pleiten voor iemand binnen de club die elke zaterdag alle 65-plussers een jonge klare met suiker geeft en hen helpt bij een bezoek aan het toilet. Nee, dat lijkt me een beetje overdreven. Ik wil een andere kant belichten. Bij onze vereniging heb je namelijk ook talloze commissies en mini organisaties. Denk aan de horeca, JAC, jeugdbestuur, toernooicommissie, evenementencommissie, mediateam etc. Een hele organisatie binnen onze grote vereniging. Hartstikke mooi natuurlijk, maar helaas werkt het niet altijd naar behoren. Men wordt niet op de hoogte gesteld of wordt overgeslagen. Zonde!

 

Het voorstel van Gert-Jan Segers is goed te vertalen naar een voetbalvereniging. Met als doel verbinding tussen horeca, evenementen, schoonmaak, onderhoud, jeugdactiviteiten, media aandacht en natuurlijk in het algemeen alles rondom de mooie zaterdag. Een ‘Minister vrijwilliger’ als aanspreekpunt en kruispunt.  Een functie als hoofd vrijwilliger is er een waarbij je met iedereen goed kan opschieten, genoeg tijd hebt, bereidt bent om je volledig in te zetten voor de club en van alles een beetje verstand moet hebben. Tja, probeer die maar eens te vinden. Laten we eerst maar eens beginnen om na te denken wie er allemaal op de hoogte moet zijn, voordat je ergens aan begint. Dat zal al een stuk prettiger werken en dan is een Minister vrijwilligers helemaal niet nodig.

Zonder verbinding geen vereniging!

Rogier Koops