gemaakt op : 25 mrt. 2015

(A)social media & respect

We hebben met z’n allen een haat-liefdeverhouding met social media. Als nieuwsjunks willen we niet meer zonder. Dankzij social media is de wereld een stuk kleiner geworden en kun je op de hoogte zijn van alles wat speelt in de (lokale) wereld. Aan de andere kant verbazen wij er ons weleens over hoe sommigen social media gebruiken. Wij willen geen wereldverbeteraars zijn en beperken ons daarom tot onze eigen lokale voetbalwereld.

Ook in onze eigen lokale voetbalwereld willen sommigen graag scoren via de media en verliezen daarbij heel snel het respect uit het oog. Mensen worden aangevallen, gepest, neergesabeld en voor van alles en nog wat uitgemaakt. Soms worden langlopende ruzies in de openbaarheid beslecht. Een jammerlijke constatering, omdat mensen vaak zichzelf in de voet schieten en daarbij ook hun eigen cluppie nog eens in diskrediet brengen. Soms zelfs onbewust.

Voor een clubbestuur is het bijzonder moeilijk om hier beleid op te zetten; er is immers vrijheid van meningsuiting en we hebben onze leden en zeker onze supporters niet aan het handje. Daarnaast is er ook nog zoiets als eigen verantwoordelijkheid. We hebben gelukkig niet veel reden tot klagen over de supporters van Spakenburg, al balanceren sommige tweets wel eens op het randje. Er valt gelukkig ook veel humor te signaleren, al kunnen mensen daar ook weer verschillend over denken.

Als bestuur van SV Spakenburg hebben we de plicht om te blijven streven naar verbetering en naar bewustwording. Vandaar de nota van SV Spakenburg over het gebruik van social media op onze website. Mocht je niks te doen hebben, lees het gewoon eens. Het is niet spannend, het gaat vooral om het hanteren van de juiste normen en waarden. Zoals we gelukkig met z’n allen vaak doen.

Bestuur SV Spakenburg