gemaakt op : 03 mrt. 2014

Vrijwilligheid blijheid en niet vrijblijvend…

Daar is ‘ie dan, de nieuwe website van SV Spakenburg. Eindelijk zullen sommigen wellicht denken. Spakenburg in een nieuwe look & feel en in een overzichtelijk jasje gestoken. Een geheel nieuwe website waarin veel suggesties zijn verwerkt van mensen die op de achtergrond hebben meegekeken. Wat is er allemaal veranderd? Ik zou zeggen, ervaar het zelf, door te navigeren op de website. Je komt dan ongetwijfeld ook op de nieuwe jeugdpagina’s met alle standen en uitslagen. De integratie van SVS-TV is eveneens mooi. En zo zijn er meer positieve veranderingen.

Zo’n nieuwe website is natuurlijk hartstikke leuk en mooi voor onze Blauwe vereniging en de vele belangstellende van buitenaf voor onze vereniging. Het is een geweldige prestatie op basis van vrijwilligerswerk, maar beslist niet vrijblijvend. Niek van Twillert heeft met zijn bedrijf Muntz ongelooflijk veel uren in de ontwikkeling hiervan gestoken. En soms hebben ze bij Muntz wel eens hoofdschuddend gekeken als er weer eens vriendelijke verzoeken kwamen om een aanpassing te doen, of iets toe te voegen. Gelukkig hebben ze lang niet altijd naar ons geluisterd, simpelweg omdat Muntz de professionaliteit en werkbaarheid in de gaten bleef houden.

Het blijft ongelooflijk mooi hoeveel mensen hun expertise kosteloos en met een glimlach inzetten voor SV Spakenburg. Gewoon, omdat ze hart hebben voor de Blauwe vereniging. Dat geldt voor Niek van Twillert, maar ook voor webmaster Sepp Voois, om zomaar eens iemand te noemen die heel veel werk op de achtergrond verricht. En zo zijn er ontzettend veel Blauwen die zich al jaren, soms van vader op zoon en inmiddels dochters vrijwillig inspannen voor Spakenburg. Denk aan hen achter de bar, de leiders, de sponsorcommissie, stewards, vrijwilligers die de tenues wassen, of het onderhoud van het sportcomplex voor hun rekening nemen, de feesten, de supportersacties, de bestuursleden en noem iedereen maar op. Allemaal mensen die vanwege hun Blauwe hart wat voor SV Spakenburg (willen) doen. Het is de kurk waarop de mooiste club van Nederland drijft.

We vinden dat de website een mooi visitekaartje van de vereniging geworden is. Maar het mooiste visitekaartje zijn feitelijk al die enthousiaste Blauwen leden en supporters bij elkaar. Als gasten van andere verenigingen en organisaties regelmatig zeggen dat de gezellige sfeer bij SV Spakenburg uniek is, dan doen we duidelijk iets goed. Het is het ‘Blauwe virus’. En wie daarmee is besmet, beseft dat er geen mooiere club in Nederland bestaat.

Marc Schoonebeek
Voorzitter SV Spakenburg