gemaakt op : 06 aug. 2015

Wereldprimeur

Sommigen van ons hebben nauwelijks een zomerstop gehad. Dat geldt bijvoorbeeld voor het team dat de presentatiegids in elkaar heeft geflanst. Al dat zwoegen heeft uiteindelijk wel iets opgeleverd: de meest unieke gids ooit. Op de Open Dag - 15 augustus a.s. – zal blijken waarom.

Lilian Heek, Pauline Zwaan, Jan Erkelens, Rogier Koops, Marijn de Graaf, Jim Donkers, Albert-Jan Veldhuizen, Lammert Boekhout. Het zijn de namen van de zwoegers. Van toppers. De namen van een vormgever, een enkele waanzinnige idioot met briljante ingevingen, van schrijvers, een fotograaf, checker, advertentieverkoper en een dubbelchecker. En dat in willekeurige volgorde.

Terwijl de rest van Nederland op een strand aan het afkoelen was vanwege de tropische hitte, zaten zij op een zolderkamertje. Te werken voor de Blauwe vereniging. Of ze zaten op dezelfde zolderkamer, terwijl de rest van Nederland bomen aan het vasthouden was tijdens de zomerstorm. Hoe dan ook, als je wat bleke gezichten op de Blauwe zijde van de Westmaat ziet, weet je hoe dat komt.

Als voormalig winnaar van de ‘beste presentatiegids’ en gelardeerd met eervolle vermeldingen, zijn ze met enige druk op de schouders aan de slag gegaan voor de editie 2015/2016. Je wilt tenslotte de verwachtingen wederom waarmaken en het liefst overtreffen. Ik denk dat we daarin zijn geslaagd. Mede dankzij nieuwe aanwas. Een redactieteam heeft wat dat betreft dezelfde dynamiek als een voetbalteam. Gooi er een paar nieuwe – gretige – spelers in en er gebeurt wat met de groep. Marijn de Graaf en Rogier Koops hebben dat bewerkstelligd. Twee jonge honden, twee echte Blauwe, met soms waanzinnige ideeën. En soms ook met briljante ingevingen. Samen met Jan Erkelens – opnieuw verantwoordelijk voor de geweldige fotografie in de presentatiegids – zijn ze verantwoordelijk voor een wereldprimeur op het gebied van presentatiegidsen. Wat die primeur is? Ik zou zeggen, kom op 15 augustus a.s. naar de Open Dag, als de gids net als de nieuwe A-selectie officieel wordt gepresenteerd.

Met plezier is hard gewerkt aan de gids. Plezier en hard werken is ook de rode lijn in de nieuwe presentatiegids. Maar ook dat niets vanzelf komt. Als je iets wilt, dan moet je er iets voor doen. Het zijn thema’s die ook uitstekend bij SV Spakenburg passen. Waar we samen werken, samen bouwen, samen lachen en soms ook samen huilen.

Van de Blauwe Smurfen op de zaterdagochtend tot de zaalvoetballers en van de spelers in de A-selectie tot al die ontstellend veel Blauwe vrijwilligers en supporters. Samen zijn wij Blauw!

Met de presentatiegids tonen we dat vol trots!

Johan Petersen
PR SV Spakenburg