gemaakt op : 04 oktober 2016

Momentum Capital Co-sponsor

Momentum Capital. Investeringsmaatschappij die markten ten goede wil veranderen.
Momentum Capital zal hoofdzakelijk worden vertegenwoordigd door Herbert Verweij en Ramon Boekhoff. Laatstgenoemde is geen onbekende voor Spakenburg.

“Via mijn voormalig collega Joop van de Groep werd ik geïnfecteerd met het blauwe virus, dat was al in het jaar 2003. En daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. In die jaren daarna heb ik naast zijn vrouw Margriet en kinderen ontzettend veel leuke en enthousiaste mensen ontmoet uit dit prachtige dorp. Dit vond dan ook wel vaker plaats op privé basis i.p.v. het zakelijke. Persoonlijk heb ik veel met voetbal, ik bekleed o.a. de bestuursfunctie Hoofd Technische Zaken bij derdeklasser Hercules Zaandam, dus kijk ook graag met een kritisch blik naar de blauwe brigade!”
Herbert is sinds 2007 werkzaam bij Momentum Capital en richt zich voornamelijk op accountmanagement voor bestaande als ook op nieuwe investerende relaties.

Ramón Boekhoff is sinds 2011 werkzaam bij Momentum Capital. Hij is eindverantwoordelijk voor Capital Markets. Ramón begon zijn carrière in 1987 als stock specialist bij hoekmansbedrijf Mandersloot & De Bruijn op de Amsterdamse Effectenbeurs en richtte daarna een zelfstandig vermogensbeheerkantoor op. Op 1 juli 2000 verkocht Ramón zijn bedrijf en bleef hij actief binnen de nieuwe onderneming.
“We kiezen er bewust voor om te werken met een selecte groep van ondernemende investeerders die de aard van onze investeringen goed begrijpen. Zij maken het mede mogelijk dat wij gecommitteerd en met de benodigde flexibiliteit kansen en uitdagingen kunnen aangaan.”

Momentum Capital en haar concernrelaties binnen de Momentum groep zijn in 2016 meer dan tien jaar actief als investeringsmaatschappij met private equity activiteiten. Om de financiële slagkracht te verruimen, werkt zij samen met co-investeerders waaronder family offices, vermogende particulieren en de investerende ondernemer.
• Wereldwijd actief met participaties in VS, Azië, EU en Latijns-Amerika;
• >EUR 250 miljoen waarde in de participaties, zonder bankfinanciering;
• >50% van de investeringen op eigen balans binnen de Momentum groep.

Marktvisie
Met een ongeëvenaarde mondiale toename in zowel bevolkingsgroei als technologische ontwikkelingen, zullen wij in de nabije toekomst getuige zijn van een aantal disruptieve veranderingen die ons dagelijks leven gaan beïnvloeden. Deze veranderingen dagen de markten en het investeringslandschap uit.
Momentum Capital is opgericht om disruptieve oplossingen voor ’s werelds grootste uitdagingen te ontdekken, te realiseren en op te schalen. Momentum Capital investeert in en stuurt leidende bedrijven in de Asset klassen, Clean

Technology, Urban Development en Essential Assets.

Het oplossen van problemen is verdienstelijk gebleken, inmiddels vieren we meer dan tien jaar van geslaagde participaties, buy-outs, sterke partners en toekomstbestendige rendementen.
Momentum Capital investeert in initieel niet-beursgenoteerde bedrijven die in lijn zijn met de marktvisie van Momentum Capital en de volgende combinatie van focuspunten:

Sectoren:
Clean Technology: energiebesparingen, bouw, LED
Urban Development: infrastructuur, planontwikkeling, gebouwen
Essentials Assets: basisbehoeftes zoals warmte, water en strategische infrastructuur
Oplossend, disruptief en schaalbaar productaanbod
Meerderheidsbelang en industry leaders
Bestaande (langlopende) inkomende kasstromen en/of vroegere groeifase
Geen bankfinanciering (initieel)

Kijk voor meer informatie op www.momentumcapital.nl

Op de foto Johan Muijs, Herbert Verweij, Ramon Boekhoff en Martijn Koelewijn.