De media hebben een belangrijke rol in het voetbal. SV Spakenburg heeft als doelstelling goed contact te onderhouden met de verschillende media. Vanuit die doelstelling zijn enkele zaken van belang:

 

Voor alle accreditaties en verdere aanvragen rondom perszaken kunt u contact

opnemen met: Willem de Graaf, PR- en perszaken | 0653857493 w.a.degraaf@outlook.com  

 

Op vertoon van uw perskaart (of een speciaal aan u uitgereikte ‘gastenkaart’) bent u van harte welkom in het ‘Joop van Leeuwenhome’ dat als bestuurskamer en persruimte dienst doet. U heeft met uw perskaart geen toegang tot de sponsorruimte(n) en business-ruimte(n). Bij sommige speciale wedstrijden, waaronder bijvoorbeeld de derby, is er een speciale persruimte ingericht. Gezien de enorme drukte in de bestuurskamer bij dergelijke wedstrijden heeft u op die momenten geen toegang tot het ‘Joop van Leeuwenhome’.

 

Voor de radioverslaggeving zijn er drie (normale) telefoonlijnen beschikbaar. De twee aanwezige ISDN-lijnen zijn exclusief bestemd voor RTV Utrecht en Radio M. Wanneer u gebruik wilt maken van een telefoonlijn voor radioverslaggeving dient u zich vooraf per email te aan te melden bij Willem de Graaf. Wanneer het verslag plaatsvindt vanaf de rand van het speelveld dient u een pershesje te dragen om uw positie in te kunnen nemen.

 

Voor TV-/video-opnamen is er een cameraplateau beschikbaar. Op dit plateau zijn maximaal vier cameraposities beschikbaar. Verzekerd van een plek zijn: Spakenburg TV, FOX Sports, RTV Utrecht en de LOS, indien zij aanwezig zijn. Om gebruik te kunnen maken van een eventuele nog beschikbare plaats dient u zich vooraf per email aan te melden bij Willem de Graaf. Er dient rekening gehouden te worden met het gegeven dat de toegangs-ladder naar het cameraplateau 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd omhoog wordt gehaald. Neem dus tijdig uw positie in.

 

Fotografen (en cameramensen) hebben uitsluitend toegang tot het speelveld wanneer zij een pershesje dragen. Deze hesjes zijn te verkrijgen in de persruimte. Wij verzoeken u dringend de hesjes na de wedstrijd weer in te leveren. Het betreden van het speelveld gebeurt uitsluitend via de zogenoemde doorgang voor de mindervaliden (kantine-zijde), dus niet over de boarding of via andere afgesloten doorgangen.

 

Fotografen (en cameramensen) mogen tijdens de wedstrijd positie innemen vanaf 1 meter parallel aan de achterlijn (de korte zijden van het speelveld) tot minimaal 3,5 meter vanaf de doelpalen.

 

Wanneer u tot de schrijvende pers behoort heeft u op vertoon van uw perskaart (of een speciaal aan u uitgereikte ‘gastenkaart’) toegang tot de zittribune. U kunt uitsluitend gebruik maken van één van de niet gereserveerde plaatsen in vak A of vak D.

 

Direct na afloop van de wedstrijd kunt u desgewenst spelers/trainers interviewen nabij de dug-outs/catacombe. Voor het interviewen wordt een volgorde gehanteerd. De pers met een live-verbinding heeft voorrang, daarna Spakenburg TV en vervolgens de overige pers. Nadat de arbitrage na afloop van de wedstrijd de kleedkamer heeft bereikt, kunt u – op aangeven van de aanwezige steward(s) – uitsluitend via de entree in de hoofdtribune (dus niet via de zogenoemde doorgang voor mindervaliden) de catacombe betreden. 

 

U dient zich te allen tijde te houden aan instructies van de stewards. Het (algemene) huisreglement is ook voor u als persmedewerker van toepassing.