gemaakt op : 26 september 2016

Spakenburg JO17-1 doet zichzelf tekort.

Spakenburg JO17-1 en VVIJ JO17-1 hebben vanmiddag de punten gedeeld. Op het prachtige hoofdveld van VVIJ werd het uiteindelijk 1-1.

VVIJ was tot vandaag nog puntloos, volgens de technische staf twee onnodige nederlagen. Tegen Maarssen werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven, ook tegen Hoogland werd een 3-2 nederlaag geleden. De Spakenburgers waren wel op dreef. Na de 4-0 overwinning op Roda werd er lekker getraind, de mannen zouden er klaar voor moeten zijn!

Als vaker dit seizoen begonnen de Blauwen niet scherp genoeg aan de wedstrijd en was de eerste kans voor de spits van VVIJ. Thomas wist het hem moeilijk te maken en de spits schoof de bal naast. Daarna kwam Spakenburg beter in de wedstrijd. De druk op de bal werd opgevoerd en menig pass werd onderschept.

Uit de voortzetting was Spakenburg zeer dreigend, de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Met name via Armando kwam er veel gevaar, hij gaf in de 19e minuut de bal mee aan Rick, die na goed doorzetten uiteindelijk de bal in het doel te werken.

De Blauwen gingen prima door, maar de mooiste kansen werden gemist. Zoals vaker zie je dat de tegenstander wel toeslaat. Slordig balverlies, vervolgens de diepe bal op de rechtsbuiten. Deze werd totaal verkeerd geraakt, in tweede instantie belandde de bal toch bij de spits die wist te scoren. Ruststand 1-1.....

Ook het eerste kwartier na rust waren de Blauwen de betere, met goed positiespel werd VVIJ op eigen helft vastgezet. Wederom een paar doelrijpe kansen, maar de bevrijdende tweede treffer viel niet. VVIJ wist zich vervolgens toch weer in de wedstrijd te knokken, ook zij kregen een tweetal prima mogelijkheden. Rick moest er zelfs aan te pas komen om de bal van de doellijn te glijden.

Het laatste kwartier wist geen van beide ploegen de genadeklap uit te delen, de vermoeidheid sloeg bij beide ploegen toe. Even leek VVIJ toch de 3 punten te pakken, maar een doelpunt uit een vrije trap van de zijkant werd wegens buitenspel afgekeurd.

Daarmee eindigde de wedstrijd in een puntendeling, waar er met name in de eerste helft voor de Blauwen meer had ingezeten. Anderzijds blijft Spakenburg ongeslagen, in een naar verwachting sterke Hoofdklasse dit jaar.

Volgende week wederom een uitwedstrijd, bij MSV 19 uit Montfoort. We spelen om 14 uur, u bent weer van harte welkom om onze ploeg te ondersteunen!