gemaakt op : 19 september 2016

Spakenburg JO17-1 wint dik van Roda 46

Spakenburg JO17-1 heeft de thuiswedstrijd tegen Roda 46 JO17-2 omgezet in een 4-0 overwinning. De gasten uit Leusden wisten de eerste helft de Blauwen nog wel goed partij te bieden, maar na rust was de thuisploeg heer en meester.

De eerste helft startte rommelig, beide ploegen raakten te snel de bal kwijt. Spakenburg was de gevaarlijkste ploeg, maar wist weinig uitgespeelde kansen te creëren. De kansen die ze wel kregen konden door de aanvallers niet worden benut. Roda daarentegen wist een enorme kans ook niet af te maken dankzij topkeeper Thomas. Na een half uur was het de thuisclub die op voorsprong kwam. Armando zette met een subtiele pass Nico alleen voor de doelman die beheerst afrondde.

In de tweede helft startten de Blauwen scherper dan de gasten, wat binnen 10 minuten twee treffers opleverde. Rick zette Jeffrey alleen voor de keeper, Jurre benutte de rebound. Even later was het Thom die goed doorzette, de keeper omspeelde en voor de 3-0 zorgde.Roda wist het niet meer en probeerde met 4 aanvallers nog wat te forceren, maar de Blauwe defensie gaf geen krimp.

Het laatste doelpunt kwam van de voet van Rick, die een scherpe voorzet van Jari afmaakte. Uiteindelijk een dik verdiende overwinning tegen een sportieve tegenstander die bleef voetballen voor een beter resultaat. Ook een compliment voor de jonge scheidsrechter Gerritsen, die onzichtbaar goed floot! Komende zaterdag wacht VVIJ uit IJsselstein als tegenstander, aanvang is om 13:00 uur, komt dat zien!