gemaakt op : 18 mei 2017

Dames 1 zaal wint en bereikt finale

Na anderhalf uur gereden te hebben naar het verre Den Helder werd de halve finale tegen Zeemacht Dames 1 uit de hoofdklasse gespeeld.

Tijdens de warming up stond er een lekker muziekje op, hing er een gezellige sfeer en was er gezonde spanning in sporthal de Brug.

De wedstrijd begon. Spakenburg had besloten om de eerste minuten even af te wachten hoe zij speelden. Maar de Blauwe dames hadden veel balbezit. Vanuit een opbouw van Maritha naar Patricia, die de bal perfect voorgaf op Marjanne, werd de 0-1 na 6 minuten al binnengetikt door Marjanne. Niet veel later kreeg één van de vrouwen van Zeemacht een gele kaart en moest 2 minuten op de bank zitten. In de 12e minuut scoorde Patricia de 0-2 na een mooie individuele actie.

De ruststand was 0-2 voor Spakenburg, voorsprong vasthouden dus!

Vlak na de rust kwam Spakenburg al snel op een 0-3 voorsprong door het snelle passen van Selin op Gabi en door naar Patricia waardoor zij één op één op de keeper kwam en het mooi afmaakte met een lopje.

 

Zeemacht ging op alles of niets spelen, zelfs de keepster deed mee. Hierdoor kregen de bezoekers het lastiger en scoorden Zeemacht 2 doelpunten. 2-3. Maar gelukkig kwam daar het antwoord van Patricia. Ze onderschepte de bal en schoot de 2-4 binnen. Zeemacht scoorde uiteindelijk nog één doelpunt waardoor het een zenuwslopende slotfase werd. Mede dankzij keepster Alexanne van Dames 2 zijn er niet meer tegendoelpunten gevallen. Zij keepte namelijk een fantastische wedstrijd! Eindstand 3-4.

 

De Blauwe dames hebben geknokt tot het einde en verdiend gewonnen, op naar de finale!!!! 

 

De bekerfinale is op vrijdag 2 juni in Amsterdam.