Skip to main content

Elf van Spakenburg niet langs de tien van Scheveningen

In de eerste competitiewedstrijd van de Tweede Divisie is Spakenburg er niet in geslaagd om te winnen van Scheveningen dat zo’n 70 minuten met een man minder ten strijde moest trekken. De Blauwen kwamen in de tweede helft nog wel op voorsprong, maar zag in een moment van onoplettendheid de kustbewoners weer op gelijke hoogte komen. De formatie van Eric Meijers probeerde daarna nog wel met winst van het veld te stappen, maar de Scheveningse verdediging bleek een te groot obstakel.

De Blauwen begonnen met de volgende elf: Ter Wielen, Brinkman, Werkman, Schilder, Van Lopik, Olijve, Terschegget, Koelewijn, Vink, Eindhoven en Vd Linden.

Het eerste speldenprikje kwam van Scheveningen, Amatkarijo testte met een afstandsschotje Ter Wielen uit, maar de Blauwe goalie had geen moeite met de bal. In minuut 23 was het Spakenburg dat gevaarlijk werd. Vink lanceerde Eindhoven, die was zijn concurrent Koorndijk te snel af. Koorndijk trok aan de noodrem en haalde Eindhoven onreglementair naar de grond. Scheidsrechter Dröge was onverbiddelijk en trok de rode kaart. De supporters in de Blauwe sporthal dachten ook aan een strafschop, maar de arbiter had goed gezien dat Koorndijk de actie in had gezet net buiten de beruchte lijnen. Een vrije trap resteerde, maar die werd gesmoord in de Scheveningse muur.

Elf tegen tien dus voor het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar Scheveningen liet zich als eerste zien. Een ingooi van Spakenburg werd weggewerkt door de ploeg van John Blok. De lange bal kwam terecht bij Amatkarijo die face to face kwam met Ter Wielen. Het duel werd gewonnen door de Spakenburgse doelman die met een been de inzet van Amatkarijo kon keren. 0-0 dus nog. Spakenburg was het vervolgens die probeerde het scorebord in werking te zetten. Eindhoven gaf vanaf de linkerkant voor, de boomlange Vd Linden probeerde vervolgens de bal tegen de touwen te koppen, maar hij zag zijn inzet naast het doel belanden. De grootste kans kwam vlak voor rust. Vd Linden gaf nu voor op Eindhoven, die was zijn belagers te snel af en schoot oog in oog met keeper Vd Maaten de bal op het doel af. Eigenlijk deed de spits alles goed, alleen had hij de pech dat de bal op de paal rolde en niet in de goal. De kleedkamers werden dus opgezocht met een 0-0 tussenstand.

Na rust ging Spakenburg verder met het zoeken naar de openingstreffer en had het weinig te duchten van het verdedigende Scheveningen. Na een uur spelen werd Eindhoven naar de kant gehaald en mocht Bitter zijn eerste minuten maken in het nieuwe seizoen. De rappe aanvaller had snel een aandeel in het spel. Op de rechterkant gaf hij de bal voor op Van Lopik en gaf hij de jongeling mee om de bal voor de pot te brengen. Dat deed Van Lopik voortreffelijk en net zo voortreffelijk was het binnenkoppen van Vd Linden. Een mooie goal en een 0-1 voorspong in minuut 63. Met een man meer een kat in het bakkie zou je dan zeggen, maar daar dacht de ploeg in het wit-groen anders over.

Eerst was het Vink nog met een afstandsschot in de 70e minuut, maar de bal was recht op de keeper af en dus een gemakkelijke prooi voor de goalie van Scheveningen. Vijf minuten later brak Scheveningen voor het eerst door in de tweede helft. Van Lopik en Schilder brachten gezamenlijk De Niet ten val waardoor de ploeg van John Blok een vrije trap kreeg. De vrije trap, door Schwiebbe genomen, werd dichtbij de tweede paal gebracht en binnengekopt door De Jong die zichzelf slim vrij liep.

Na de gelijkmaker probeerde Spakenburg het nog wel, Snepvangers werd gebracht voor Terschegget, Bitter schoot in het zijnet en Koelewijn probeerde het met een schot van afstand, maar de goal viel niet meer. Een puntendeling dus, daar waar Spakenburg de uitgelezen kans had om met de drie punten in de tas huiswaarts te keren. In de komende weken speelt Spakenburg twee keer thuis. Over twee weken komt Jong Sparta op bezoek, maar eerst zal Kozakken Boys aantreden als tegenstander. De amateurkraker tegen de Werkendammers begint aankomende zaterdag om 15:00 uur, tot dan!