gemaakt op : 01 februari 2018

Jeugdspelers Rida Najib en Jeffrey van de Groep toegevoegd aan A-selectie

De jeugdspelers Rida Najib en Jeffrey van de Groep zijn op voorspraak van hoofdtrainer John de Wolf per direct toegevoegd aan de A-selectie van SV Spakenburg. Beide spelers zijn actief in het belofteteam van de Blauwen en hebben al regelmatig met de A-selectie meegetraind.

In het belofteteam van SV Spakenburg – dat onder leiding staat van Chris de Graaf en Frank van Twillert – hebben Rida en Jeffrey een dusdanig goede indruk achtergelaten, dat ze als volwaardig lid aan de A-selectie worden toegevoegd.

Rida, die na een uitstapje naar Roda’46 uit Leusden dit seizoen weer is teruggekeerd bij de Blauwen is een linkspoot die zijn wedstrijden nu in het tweede team van SV Spakenburg speelt. In eerste instantie zal hij zich moeten richten op de positie van linksback, is de verwachting van Martijn Koelewijn, namens de technische commissie. Jeffrey is zelfs nog eerstejaars A-junior en geldt als een groot talent. De rechtsbenige speler kan als aanvaller of als middenvelder uit de voeten. Hij heeft veel indruk gemaakt op de technische staf met zijn inzicht, werklust en technische bagage.

Met het toevoegen van Jeffrey en Rida bestaat de A-selectie momenteel uit zeven spelers met een ‘Blauwe opleidingsachtergrond'. Dat past in het uitgestippelde beleid voor de komende jaren. “Het is een ongekende weelde”, aldus Martijn Koelewijn, die aangeeft dat de club voor op schema ligt. “Met name Youri Koelewijn en de laatste tijd ook Jasper Beekhuis maken hun speelminuten in het eerste elftal. En afgelopen zaterdag tegen Quick Boys heeft Michel Goossensen zijn officiële debuut in de hoofdmacht gemaakt. Daarnaast is Armend Selimi een aanvaller die al met enige regelmaat op de bank heeft gezeten. Dit zijn jongens die belangrijk zijn voor onze toekomst.”

John de Wolf is helder over zijn beweegredenen om Jeffrey en Rida bij de A-selectie te halen. “Dit hebben ze op basis van hun kwaliteiten verdiend en dus hebben ze hun plek zelf afgedwongen. Ze zijn klaar om binnen de A-selectie verder te groeien naar een nog hoger niveau.” De Wolf begrijpt dat dit direct een stimulans is voor andere jeugdspelers. “Het doel om in het eerste elftal van SV Spakenburg te voetballen is realiseerbaar, als je hard blijft werken. De jeugdopleiding wordt verder verbeterd de komende periode, zo heb ik begrepen. Deze groeibriljantjes zijn echter al een product van de huidige jeugdopleiding en ik heb al meer aankomend talent gezien. Maar deze ‘oogst’ kunnen de verantwoordelijken voor de jeugd alvast in hun zak steken!”