gemaakt op : 12 januari 2018

Nieuwjaarsspeech voorzitter

Allereerst hartelijk welkom op onze Nieuwjaarsreceptie en uiteraard nogmaals dank voor uw beste wensen voor het jaar 2018 en wees ervan overtuigd dat dit wederzijds is.

Vandaag 10 januari 2018, op een gelegenheid als deze, is het goed om te zien naar het afgelopen jaar. Een jaar dat voor de meesten van u is omgevlogen. Maar …. is dat wel voor iedereen het geval? Kijken we terug naar 2017, naar de toestand in de wereld, het zinloos geweld, terroristische aanslagen, burgeroorlogen, vervolgingen, natuurrampen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan, dan denk ik niet dat die gedachte ook geldt voor al die miljoenen mensen, die hiermee geconfronteerd werden. Het eerder aangehaalde zinloze geweld moesten wij ook in ons dorp Bunschoten-Spakenburg van nabij meemaken. De gemeente Bunschoten was met stomheid geslagen, de gemeente Bunschoten viel stil, meelevend, ontroerd en we beseften allemaal dat er veel meer is onder de zon dan alleen maar voetbal.

Ondanks bovengenoemd geweld is het goed om op een avond als deze ook terug te kijken op de gebeurtenissen van het vorige jaar binnen onze vereniging. Voetbal neemt in ons leven nu eenmaal een belangrijke plaats in en daar is op zich helemaal niets mis mee. Over de afloop van het seizoen 2016/2017 is tijdens de afgelopen jaarvergadering al genoeg gesproken. Het was een feit, voor het eerst in ons 86-jarig bestaan moesten wij een stapje terug doen. De 3e divisie, een nieuwe trainer, een nagenoeg nieuwe selectie, de ambitie om z.s.m. terug te gaan naar de 2e divisie, kortom allemaal waren we benieuwd hoe het zou gaan verlopen. Inmiddels zit de eerste helft van de competitie er bijna op, en met elkaar kunnen we constateren dat SVS goed op koers ligt, complimenten voor de technische en medische staf, begeleiding en spelers. Aanstaande zaterdag spelen we uit tegen Jong Almere City, een 6 punten wedstrijd. Ik roep u dan ook op: ‘Ga erheen, steun onze ploeg en ook als het wat minder gaat, blijf achter het team staan!’

Het afgelopen jaar stond ook in het teken van de veilingavond, gehouden in september. Eén groot familiefeest en wat een opbrengst! Namens het bestuur wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om al die sponsoren hartelijk te bedanken voor het geweldige resultaat en uiteraard ook dank aan de vele vrijwilligers die deze avond tot een groot succes wisten te maken. De opbrengst van deze avond zal bestemd worden voor zowel het voldoen aan de licentievoorwaarden m.b.t. de verlichting alsmede de bouw van de veranda. Een commissie is bezig om een verantwoord plan te presenteren.

Een ander hoogtepunt in 2017 was de benoeming van lid van verdienste van de heren Henk Koelewijn, beter bekend als Henkie van Jaap, en Roel Heinen en de benoeming van Frank Koelewijn als erelid.

Verder is het mij een groot genoegen om namens het bestuur u mee te delen, dat de vacature die ontstaan is na het afscheid van Gert Berendse als jeugdvoorzitter, inmiddels weer is ingevuld. Wilbert Koelewijn heeft na een aantal gesprekken en een periode van overdenken deze taak op zich genomen en daarmee zijn wij als bestuur natuurlijk heel content. Op de jaarvergadering 2018 zullen we hier zeker nog op terugkomen.

Vermeldenswaard is het om nog iets te vertellen over de inmiddels overbekende en misschien wel beruchte voetbalpiramide. Het afgelopen jaar zijn er weer vele vergaderingen geweest, maar ook bijeenkomsten waarin een tweetal verkenners, aangesteld door de KNVB, opnieuw ging inventariseren wat de mening van de clubs is inzake de belofteteams en de promotie naar de Jupiler League. Mijns inziens een herhaling van zetten. Ons standpunt staat vast en is bij u bekend. Kort gezegd: ‘Belofteteams een eigen competitie en geen promotie vanuit de 2e divisie naar de Jupiler League’. De 2e divisie is en blijft voor ons het plafond, een visie dat door nagenoeg alle verenigingen werd gedeeld. Medio maart 2018 zal de KNVB een besluit nemen. We zijn benieuwd naar de uitkomst en houden u zeker op de hoogte.

De tweede helft van de competitie staat op het punt te beginnen. Het zal zeker spannend worden, de afloop van het seizoen 2017/2018 is onvoorspelbaar, maar met de steun van het blauwe legioen heb ik er alle vertrouwen in en hoop ik op een geweldig mooi blauw Spuiplein!

Tot slot wens ik u in alle opzichten een fantastisch mooi 2018 toe, zowel privé, zakelijk als sportief, onder de zegen van onze Hemelse Vader.

Dank voor uw aandacht en nog een fijne voortzetting van deze avond.

Klaas Hartog