gemaakt op : 02 november 2017

Spakenburg 2 pakt eerste punt in de competitie

Zaterdag 28 oktober 2017
Volendam  2 - Spakenburg 2  2-2  (0-1)    

Spakenburg moest na een bewogen week, waarin afscheid werd genomen van trainer Wubs, naar Volendam om bij de gelijknamige club de eerste punten van het seizoen te bemachtigen. Met assistent trainer Ahmet Gilic als verantwoordelijke werd een aanvallend strijdplan afgesproken.

met verzorgd en fanatiek voetbal werd Volendam vanaf het begin vastgezet en werden de voorwaartsen snel gezocht. Dit resulteerde in verschillende kansen via A. Selimi en P. Abdullah, alleen kwam de Volendamse goalie steeds als winnaar uit de strijd of de Spakenburgse aanvallers kregen de bal niet tussen de palen. Volendam kon er maar weinig tegenover stellen en de paar keer dat ze gevaarlijk werden, kon de Spakenburg keeper R v/d Bor redding brengen. Het duurde tot de 37 minuut voordat een spijtende pass van N Beekhuis  door T v Halteren prachtig werd meegenomen en de bal werd kiezelhard diagonaal binnen geschoten 0-1. Het was Spakenburg dat Volendam in de wedstrijd hield, doordat de vele kansen niet in doelpunten werden omgezet. Waardoor het bij rust 0-1 bleef, waar 0-3 een realistische beeld van de wedstrijd was geweest.

In de 2de helft moesten er enkele noodzakelijke wissels worden doorgevoerd waardoor Volendam met opportunistisch en fysiek spel 20 minuten de bovenliggende partij werd, zonder grote kansen te creëren. In de 60 minuut was het toch Volendam dat scoorde via een schitterend  schot van 16 meter strak in het kruis, 1-1. Spakenburg probeerde het middenveld weer in handen te krijgen door nogmaals te wisselen. Maar door een misverstand achterin kon de spits van Volendam van dichtbij de 2-1 binnenschieten,  keeper v/d Bor kansloos latend. Toch was het Spakenburg dat door inzet en vechtlust weer de bovenliggende partij werd, al duurde het tot de laatste minuut voordat het slotoffensief werd beloond, vanuit een voorzet en scrimmage viel de bal voor de voeten van R Muijs, die zich niet bedacht en de bal bekeken binnenschoot, 2-2. De ontlading na deze goal was prachtig om te zien alsof er een vrachtwagen frustraties van de jongens  viel. Na deze goal floot de goed leidende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Over de gehele wedstrijd gezien jammer dat we niet de volle buit mee konden nemen naar Spakenburg , maar als je in de laatste minuut gelijk maakt, mag je ook blij zijn met het eerste punt van de competitie.  Gezien de inzet en werklust voor elkaar kunnen we verder en zullen er nog wel meer punten bijkomen.  

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Spakenburg 2:
R van de Bor, H Hartog, G Gravenbeek (`46, W v Haneghem), M Goossensen, N Beekhuis, R Muis,  R Najib (`88 E Sorsorov), J de Graaf (`85, T Koelewijn),  P, Abdullah, A Selimi (`80, I Tuncer), T v Halteren (`60, M de Bruin)

Doelpunten Sv Spakenburg 2
0-1 T v Halteren (`37)
2-2 R Muijs (`89)