gemaakt op : 07 november 2017

Spakenburg 2 pakt ook punt tegen koploper Odin`59

4 november 2017   Spakenburg 2 – Odin`59 2  3-3  (3-0)       

Spakenburg moest na een goede wedstrijd vorige week in Volendam,  zaterdag aantreden tegen koploper Odin`59 2. Deze tegenstander staat bekend als een ervaren degelijke en fysieke ploeg en strijdt elk jaar mee om de bovenste plekken. Nu het nog niet echt wil vlotten met de blauwe formatie (1 punt uit 6 wedstrijden) zou het een extra lastige wedstrijd worden.  

Vanaf de aftrap bleek dat Spakenburg er zin in had en de huid duur wilde verkopen, met goed verzorgd voetbal werd de slag op het middenveld gewonnen en gelijk de weg naar het vijandige doel gezocht, in de 9e minuut had de keeper van Odin`59 nog een antwoord op een schot van De Graaf, maar in de 16e minuut had de achterhoede van de ploeg uit Heemskerk geen antwoord op een lange uittrap van keeper Robin v/d Bor. Terwijl de keeper en laatste man elkaar in de weg lopen, kon Jaap de Graaf de bal eenvoudig binnentikken, 1-0. Voordat Odin`59 de organisatie op orde kon krijgen was het in de 19e minuut wederom Jaap de Graaf die de opbouw verstoorde en de bal kon onderscheppen. Vervolgens schoot hij de bal van 35 meter schitterend over de keeper, de bal caramboleerde via de paal in het andere zijnet  2-0. Odin kwam daarna beter in de wedstrijd en kreeg grip op het middenveld. In de 30 minuut kregen de gasten een vrije trap nabij het strafschopgebied, welke gevaarlijk werd ingekopt,  maar gelukkig voor Spakenburg belandde de kopbal op de lat. In de 42 minuut kreeg Tim van Halteren de bal op het middenveld en met een schitterende actie en sprint naar de goal omspeelde hij de keeper kon hij de 3-0 binnenschieten. Dit was tevens de ruststand en Spakenburg leek op rozen te zitten.

Odin `59  kwam goed uit de kleedkamer en kreeg met de ervaring in de ploeg het betere van het spel en  dit resulteerde al in de 51 minuut in de 3-1, een corner mocht volledig vrij worden ingekopt. Spakenburg kon het hoge tempo en goede spel na een uur niet meer opbrengen en na enkele wisselingen door blessures, was het Odin dat de wedstrijd naar zich toe kon trekken en het creëerde enkele kansen. Keeper Robin v/d Bor hield zijn goal schoon tot de 87 minuut, maar via een klutsbal viel de 3-2 en hierna ontspon zich een enerverende slotfase, met een hevig aandringend Odin`59 dat via ingebrachte hoge ballen gevaarlijk werd. Spakenburg kon geen druk op de bal meer geven op het middenveld waardoor  Odin-spelers de bal steeds makkelijk konden voorgeven en dit resulteerde in de 90 minuut in een onnodige overtreding binnen de beruchte lijnen. De scheids kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Keeper v/d Bor wilde niet meewerken aan een gelijkspel en stopte de penalty, maar de scheidsrechter vond het nodig om 7 minuten blessuretijd bij te tellen en in de 97 minuut viel dan toch de 3-3.

Een grote teleurstelling om een 3-0 voorsprong weg te geven, maar terugkijkend een knappe prestatie om als ploeg met 1 punt op de laatste plaats de koploper tot het uiterste dwingend tot een gelijkspel. Het spel van het eerste uur belooft nog veel voor de komende weken en het seizoen duurt nog lang. Zaak is om wekelijks met elkaar te knokken voor een goed resultaat.    

Bekijk de foto's van deze wedstrijd

Opstelling Spakenburg 2:
R van de Bor, W v Haneghem, H Hartog, M Goossensen, N Beekhuis, R Muis, T Koelewijn (`60 I Tuncer), R Najib (`74 E Sorsorov), J de Graaf ,  P. Abdullah, (`84, F Tuncer), T v Halteren

Doelpunten Sv Spakenburg 2
1-0 en 2-0 Jaap de Graaf
3-0 Tim v Halteren