Skip to main content

Spakenburg pas na rust de baas over VVSB

Spakenburg heeft zaterdag de 5e opeenvolgende zege in haar oefenreeks geboekt tegen 3e divisionist VVSB. Dat ging niet bepaald zonder slag of stoot en de zege kon pas in het tweede gedeelte van de wedstrijd worden bewerkstelligd.

De Blauwen startten in de nagenoeg sterkst denkbare formatie namelijk: Heus, van Lopik, Schilder, Werkman, Brinkman, Koelewijn, Olijve, Terschegget, Vink, Eindhoven en van den Linden in een klassieke 1:4:4:2 opstelling.

VVSB daarentegen had daar een 1:5:3:2 formatie tegenover staan met opvallend hoog spelende vleugelverdedigers. Spakenburg had daar duidelijk moeite mee want niet alleen het spel oogde stroef ook het initiatief lag in die eerste helft geheel aan de zijde van de bezoekers uit Noordwijkerhout. De beste kansen waren paradoxaal genoeg toch voor de Blauwen. In de 40e minuut kopte Floris van den Linden op de paal en was hij daarmee in die eerste helft het dichtst bij een goal. De cornerverhouding na die eerste 45 minuten was dan ook veelzeggend: 0-6.

Wat er in de rust is besproken en gezegd, zal te allen tijde wel een geheim blijven maar er stond in het tweede bedrijf een heel ander Spakenburg dan voor rust ondanks dat er niet werd gewisseld. Het kan natuurlijk ook de wind zijn geweest die in de tweede helft in de rug van de Blauwen blies, maar duidelijk was wel dat er uit een heel ander vaatje werd getapt. Ineens was er veel meer druk, spelplezier, begeisterung en de drang naar voren om er iets moois van te maken. VVSB kwam er niet meer aan te pas en het wachten was op een goal. Die kwam er ook al vrij snel en wel in de 50e minuut. Robin Eindhoven mocht na wat technische hoogstandjes en de nodige mazzel alleen op doelman Valk afgaan. Op het juiste moment gaf hij de bal af aan de vrijstaande Vink die de bal in het lege doel deponeren kon: 1-0.

Na 62 minuten was het eerste wisselmoment voor Spakenburg en werd Youri Koelewijn en Floris van den Linden vervangen voor respectievelijk Thomas van der Houten en Jordi Bitter. Hierdoor schoof Tim Brinkman een plaatsje door naar het middenveld. Spakenburg werd hier kwalitatief niet bepaald minder van hetgeen coach Erik Meijers voor nog meer dilemma’s komt te staan. Met name de tandem van den Houten en Brinkman draaide het laatste half uur van de wedstrijd meer dan gesmeerd.
Na een werkelijk schitterende combinatie tussen van den Houten, Vink en Bitter mocht laatstgenoemde alleen op doelman Valk af stevenen en rondde hij dat prima af: 2-0.

Daarna kwam Spakenburg op één moment in minuut 76 na toen spits Zschuschen een niet te missen kopkans kreeg (maar dus wel mistte) niet meer in de problemen. Het wisselde nog wel: Roy Terschegget, Frank Schilder en Hero van Lopik voor Jasper Beekhuis, Robin Zwartjes en Roy Castien.

Zo boekte Spakenburg voor een kleine 301 toeschouwers dus haar 5e overwinning op rij en wacht aanstaande dinsdag het Veenendaalse DOVO. Daarin komen wij een aantal oud-bekenden tegen waaronder Nick de Bondt, Jasper Waalkens, Tom Menting en Barry Beijer.

De eerst volgende thuiswedstrijd is pas 12 september als wij in de competitie Kozakken Boys mogen ontvangen.