gemaakt op : 07 februari 2018

Sten Vreekamp verlaat Spakenburg eind dit seizoen

SV Spakenburg neemt na dit voetbalseizoen afscheid van Sten Vreekamp. Gezien de verschillende opties voor de rechtsbackpositie heeft de technische commissie besloten om het contract met de Amersfoorter niet te verlengen.

Sten Vreekamp kwam vorig seizoen over van Jong FC Utrecht en werd destijds aan de talentenpool van de A-selectie toegevoegd. De nu 21-jarige speler kwam in dat seizoen in de Tweede Divisie tot 17 optredens in de hoofdmacht van de Blauwen. De Amersfoorter heeft zich dit seizoen als rechtsback in de basis gespeeld in het team van trainer John de Wolf. Martijn Koelewijn, bestuurslid technische zaken bij SV Spakenburg, stelt dat Sten nog steeds een jonge veelbelovende speler is. “En zeker na de winterstop tikt Sten weer het niveau aan van wat hij in de voorbereiding heeft laten zien.”

Ondanks zijn drive en aanwezige kwaliteiten, is desalniettemin besloten om het contract met Sten niet te verlengen. “Dat heeft vooral te maken met de diverse opties die we hebben voor de positie van rechtsback”, motiveert Martijn Koelewijn de keuze. “Zoals bekend is ons streven om meer ‘eigen’ jongens de ruimte te willen geven. In dat licht kan een langer verblijf van Sten bij onze vereniging de ontwikkeling van een speler als Jasper Beekhuis in de weg staan. Gezien dit beleid, nemen we eind dit seizoen afscheid van Sten, hoe lastig die keuze ook is.”

SV Spakenburg wenst Sten nog heel veel plezier op de Blauwe zijde van de Westmaat en hopen dat hij eind dit seizoen met de kampioensschaal in handen afscheid neemt van de Blauwen.