gemaakt op : 14 november 2019

TRANSFERNIEUWS | Eric Meijers per direct nieuwe trainer SV Spakenburg

Eric Meijers is de nieuwe trainer van SV Spakenburg. De 56-jarige hoofdtrainer komt per direct over van VVSB dat momenteel uitkomt in de Derde Divisie Zaterdag en is een contract overeengekomen tot en met het seizoen 2020/2021.

Wie Eric Meijers zegt, denkt direct aan de bloeiperiode van Achilles’29. Onder het bewind van de fanatieke trainer uit Nijmegen wist deze club uit Groesbeek het ene na het andere succes te boeken. In de periode 2002-2012 werd Meijers met Achilles’29 een aantal keer (lands)kampioen bij de amateurs en wist hij de Supercup in 2011 te winnen door IJsselmeervogels te verslaan. Een jaar later was Spakenburg de dupe van het dominante combinatievoetbal van de Groesbeekse formatie. Als kampioen van de Topklasse zaterdag hadden de Blauwen destijds geen schijn van kans tegen de kampioen van de Topklasse zondag (3-0 en 0-2 verlies). In datzelfde seizoen reikte Achilles’29 tot de 1/8-finale in de KNVB-beker waarin het werd uitgeschakeld door Meijers’ jeugdliefde N.E.C. Dankzij dit topseizoen won Eric Meijers de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer van het jaar.

Na een periode bij Helmond Sport in de Jupiler League keerde Meijers terug naar de amateurs bij JVC uit Cuijk. Een jaar later zat Meijers weer op de bank bij Achilles’29 in de Jupiler League. Na het faillissement van de Groesbeekse club in 2018 trad hij per direct af als trainer. In die roerige periode heeft Meijers ook het nieuws gehaald dankzij de documentaire ‘Voetbal is oorlog’, die hem veel landelijke media heeft opgeleverd dankzij enkele uitspraken. We wensen de journalisten van De Bunschoter en regionale media dan ook heel veel succes…

November vorig jaar toog Meijers naar VVSB in Noordwijkerhout om te trachten de club voor degradatie uit de Tweede Divisie te behoeden. Ondanks een uiterste krachtsinspanning moest VVSB toch afdalen naar de Derde Divisie Zaterdag, waarin het momenteel de zesde plaats bezet. En nu komt Eric Meijers dus naar de Blauwe zijde van de Westmaat, waar hij vanaf a.s. maandag als hoofdtrainer voor de groep zal staan.

Waardering voor opstelling VVSB
Na de aankondiging van voormalig Spakenburgtrainer John de Wolf om zijn contract niet te willen verlengen, is de Technische Commissie direct begonnen met het inventariseren van geschikte kandidaten. Door het recente directe vertrek van De Wolf naar Feyenoord, moest de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer versneld worden. “Eric Meijers stond hoog op onze verlanglijst om volgend seizoen trainer te worden. Door het plotsklapse vertrek van John de Wolf, hebben we met VVSB contact opgenomen of het ook mogelijk zou zijn om Meijers per direct te laten overstappen naar SV Spakenburg. VVSB heeft zich daarbij zeer coulant en meewerkend opgesteld, wat we zeer waarderen”, aldus de Technische Commissie van SV Spakenburg.

Dat Eric Meijers een enorme staat van dienst in de voetbalwereld heeft, hoeft geen betoog. “Eric heeft bewezen een succesvolle trainer te zijn, met een positieve, aanvallende spelopvatting. We verwachten dat hij uitstekend bij onze club past en hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking.”

Zoals gezegd, is SV Spakenburg een contract met Eric Meijers overeengekomen tot medio 2021, met een evaluatiemoment eind dit seizoen. “We zijn zeer blij met de komst van Eric naar onze vereniging en verwachten een lange, prettige samenwerking met elkaar te hebben”, aldus de Technische Commissie. “Namens de vereniging heten we Eric dan ook van harte welkom.”

Foto: Pro Shots / Toon Dompeling