gemaakt op : 04 oktober 2018

Voorbeschouwing Exc. Maassluis - SV Spakenburg

Aankomende zaterdag mag Spakenburg afreizen richting Rotterdam. Maassluis, om precies te zijn, is de bestemming.

Een week na de derby der derby's zal Spakenburg, de nummer 7, aantreden tegen Excselsior Maassluis dat momenteel een plek hoger staat en dus op plaats 6 is terug te vinden. Een mooie clash dus tegen twee ploegen die qua statistieken niet veel voor elkaar onder doen. Beide tien punten en bijna een gelijk doelsaldo (9-9 voor Spakenburg en 10-8 voor Exc. Maassluis).

Afgelopen zaterdag was er dus de clash tussen Blauw en rood. De grootste amateur-derby was terug en het was een waar voetbalfeest. Sfeer, sportiviteit en spektakel waren allemaal aanwezig. Spakenburg kwam al vroeg op voorsprong door een omhaal van Misidjan, helaas voor alles wat Blauw was kon er niet lang genoten worden van de voorsprong. Danny vd Meiracker nam een hoge voorzet vanaf de achterlijn ineens op zijn pantoffel en schoot de bal snoeihard langs Ter Wielen die de bal alleen maar voorbij kon horen vliegen. Spakenburg werd naar het eind van de eerste helft weer beter. Wel zwijnde het nog bij een schot op de paal van Vd Laar, maar uit de Blauwe uitbraak die daarop volgde werd het wel bijna 2-1. Sterling nam knap de bal aan en verlegde deze op De Bondt. Deze kwam van links op de keeper af, maar tot ieders verbazing ging deze grote kans naast en er dus niet in. Niet veel later was het diezelfde De Bondt die een vrije trap op rechts voor de goal slingerde, geklungel bij de vogels achterin zorgde voor een niet te missen kans voor Argjend Selimi die koeltjes de bal tegen de touwen kopte. Minder koeltjes en mooi om te zien was zijn euforie, juichend rende hij richting de Havenside om met een knieslide zijn goal te vieren om daar bedolven te worden onder zijn Blauwe medespelers. Vlak na de goal klonk het rustsignaal en konden de Blauwe met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Na de rust was het IJsselmeervogels, zeker nadat Van Riel in het veld was gekomen, dat meer en meer op zoek ging naar de gelijkmaker. Voordat de gelijkmaker viel was er nog een grote kans voor Argjend Selimi. De rappe spits zette deze kans volledig zelf op door twee verdedigers van de vogels bezig te houden, ze uit te kappen rond de 16-lijn en bijna keeper Schaap te passeren. Helaas voor alles wat Blauw was wist Schaap de bal nog aan te raken en daarmee werd de goal voorkomen. De gelijkmaker kwam uiteindelijk toen Beijer geblesseerd spits Olijfveld niet van de bal kon afhouden. Oijfveld kon daarop in de 16 een schot lossen waarop Ter Wielen geen antwoord had. De 2-2 was ook de eindstand en daarmee was de remise een feit.

Excelsior Maassluis speelde zijn laatste wedstrijd tegen de titelverdediger Katwijk. In Katwijk werd het uiteindelijk 2-4. De oranjehemden leken daarbij last te hebben gehad van de zware bekerwedstrijd tegen de profs van Heerenveen. De tricolores van Maassluis wisten namelijk vrij gemakkelijk uit te lopen naar een 0-3 voorsprong. De Katwijkers kwamen nog terug tot 2-3, maar Daan Blij gooide de wedstrijd definitief in het slot door de 2-4 aan te tekenen. Daarmee is Blij al goed voor vijf doelpunten.

De wedstrijd in Maassluis zal onder leiding staan van de heer Van den Elzen. Om 14:30 uur zal het eerste fluitsignaal klinken en de bal gaan rollen. Tot dan!