gemaakt op : 14 september 2017

Voorbeschouwing Harkemase Boys – SV Spakenburg

Na twee thuiswedstrijden mag Spakenburg weer de bus in voor een uitwedstrijd in Harkema tegen de plaatselijke Boys. Harkemase Boys staat in deze prille competitie in de middenmoot met 4 punten. Het team van trainer Henk Herder begon thuis tegen VVOG en kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een week later werd de eerste driepunter binnen gehaald door knap met 2 - 4 bij Jong Almere city te winnen. 

Afgelopen zaterdag was er de “Derby van het Noorden”, tegen ACV. In Assen was het een gelijk opgaand duel waarin de Assenaren wat gelukkiger waren in de afronding dan Harkemase Boys. De wedstrijd eindigde in een 3-1 stand in het voordeel van ACV.

Spakenburg was, zoals bekend, nog ongeslagen in de eerste twee wedstrijden, maar van deze status werd genoten met een dubbel gevoel want er was immers nog niet gewonnen. De uitwedstrijd tegen ASWH stemde uiteindelijk tot tevredenheid met een punt, maar de week erna was de puntendeling tegen ONS Sneek een dure en onnodige.

Er moest dus gewonnen worden op de eigen Westmaat tegen DVS’33. De Ermeloërs begonnen alleen veel scherper want na 3 minuten was het al 0-1 via Gokan Yasar. De Blauwen probeerde hierna het initiatief te nemen, maar het baltempo lag te laag om DVS onder zware druk te krijgen. Na een serie hoekschoppen was het Barry Beijer die zijn, via de grond geraakte, kopbal knap gered zag worden door de doelman van de ploeg in het geel-zwart. DVS’33 bleef de gevaarlijkste ploeg in de counter en eigenlijk was de 0-1 ruststand nog een opluchting voor Spakenburg.

Na rust kwam er een ander spelbeeld in de wedstrijd, de Blauwen gingen in tempo omhoog en Jasper Waalkens en Olivier Pilon maakte het de defensie van DVS’33 steeds moeilijker. De gelijkmaker was dan ook verdiend, via een steekpass stond Philip Ties alleen voor doelman Velanas en de middenvelder/aanvaller schoot raak in de korte hoek. Spakenburg bleef het team wat op zoek ging naar de overwinning, een enorme kans van Youri Koelewijn bleef nog onbenut, maar Jasper Waalkens was het die na een fraaie kapbeweging Spakenburg de voorsprong gaf. Zijn bal belande in de verre hoek van goal en daarmee kwamen de Blauwen op een 2-1 voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en zo wist de ploeg van John de Wolf zijn eerste overwinning te pakken.

Met deze overwinning blijft Spakenburg in het kielzog van de koplopers met 2 punten achterstand. Hopelijk geeft deze overwinning het team vertrouwen en kan Spakenburg de lijn van de tweede helft doortrekken in de wedstrijd tegen Harkemase Boys.

De wedstrijd op Sportpark De Bosk begint om 14:30 uur. Tot dan!