gemaakt op : 12 januari 2018

Voorbeschouwing Jong Almere City – Spakenburg

De winterstop is voorbij, de bal gaat weer serieus rollen voor de tweede helft van de competitie in de derde divisie. Deze eerste ronde van 2018 geeft ook gelijk een topwedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 2 van de derde divisie. Koploper Spakenburg mag het opnemen tegen Jong Almere City dat Spakenburg momenteel met slechts 1 punt achterstand volgt.

Jong Almere City speelt een goed seizoen tot nu toe, het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft heeft het team bovenaan gestaan en Spakenburg was gedwongen om in de achtervolging te gaan. In de laatste twee rondes in december kwam er echter enigszins de klad in bij de roodhemden. Er werd thuis verloren van DVS '33 met 1-4, maar ook het gelijkspel een week later tegen de hekkensluiter Magreb '90 was opvallend te noemen.

Het elftal van trainer Ivar van Dinteren start tegen Spakenburg met een punt achterstand. Spakenburg heeft een doelsaldo van +25 (36 voor en 11 tegen), Jong Almere City heeft een doelsaldo van +20 (41 voor en 21 tegen).

Spakenburg sloot de periode voor de winterstop af met drie winst partijen. Jong Volendam, Spijkenisse en ACV werden aan de zegekar gebonden en daarmee stevende Spakenburg dus ook naar de eerste plaats. Daarnaast werden in deze drie wedstrijden ook geen tegengoals geïncasseerd en werd er acht keer gescoord en mag er dus met recht gesproken worden over een zeer goede fase. In de winterstop verbleef de Blauwe selectie plus staf en bestuur in het zonnige Marbella om daar verder te werken aan het doel van dit seizoen; kampioen worden in de derde divisie. In Marbella werd er gewonnen in een oefenwedstrijd tegen VV Smitshoek met 1-0 door een goal van Bert Steltenpool. Afgelopen dinsdag werd er ook nog geoefend tegen NSC Nijkerk dat goed partij gaf. Spakenburg won ook deze wedstrijd en wel met 4-0. Trefzeker waren Pilon en Ties die beide twee goals voor hun rekening namen. In de tweede helft kregen ook nog verschillende spelers van de A-selectie een kans om hun kwaliteiten te laten zien.

Voor de Blauwen in de lijn van het eerdergenoemde doel, het kampioenschap, wacht zaterdag een duidelijke missie, winnen of op zijn minst niet verliezen en daarmee dus de pole position behouden. De wedstrijd begint om 15:00 uur in het Yanmar Stadion in Almere, tot dan!