gemaakt op : 15 februari 2020

VOORBESCHOUWING | Jong Sparta - Spakenburg

In speelronde 22 reist Spakenburg af richting Rotterdam om aldaar op Het Kasteel te gaan strijden tegen de jonge Spartanen.

De tegenstander van morgen, Jong Sparta, staat momenteel op plek 12 en heeft 27 punten bij elkaar gespeeld. Afgelopen weekend verloor de jongelingen van Sparta tegen Kozakken Boys. Op sportpark De Zwaaier gingen de mannen Nico Jalink onderuit met een 2-1 einduitslag op het scorebord. De Werkendammers kwamen in de eerste helft op een 2-0 voosprong. Dos Santos bracht de spanning nog terug met de aansluitingstreffer, maar verder dan de 2-1 kwam het niet. De twee wedstrijden daarvoor werden door de kasteelheren wel gewonnen. Zowel de Koninklijke HFC als Quick Boys moesten er aan geloven en werden met 3-1 aan de kant gezet. Bij de kasteelbewoners is Brad van Hoeven de man met de meeste goals achter zijn naam, momenteel is hij goed voor acht goals. Hij wordt gevolgd door Loukili met vijf goals. 

Spakenburg staat in het linkerrijtje en sluit daar de lijst met positie 9. In totaal hebben de Blauwen 30 punten en dus 3 punten meer dan de tegenstander van morgen. Afgelopen weekend wist de ploeg van Eric Meijers in eigen huis niet te winnen van de koploper HHC Hardenberg. In een flitsende openingsfase kwamen de Blauwen nog wel vliegensvlug op voorsprong via een assist van Dekker op Eindhoven, maar gestaag en zeker wisten de Hardenbergers orde op zaken te stellen. Nog voor rust was het 1-2 en in de tweede helft liep de ploeg van Gert Jan Karsten uit naar een 1-3 voorsprong. Daarmee kreeg Spakenburg weer een keer aardig wat tegendoelpunten te verwerken, in de eerdere drie wedstrijden kregen het namelijk maar slechts twee tegendoelpunten in totaal. Tegen Noordwijk met namelijk met 0-3 gewonnen, tegen AFC verloren de Blauwen met 2-0 en tegen ASWH werd er gewonnen met 1-0. Door de drie tegentreffers heeft Spakenburg nog steeds veruit de meeste tegentreffers van de clubs in het linkerrijtje, namelijk 41. Ook scorend blijven de Blauwen achter ten opzichte van de clubs in het linkerrijtje, 31 keer waren de Blauwen doeltreffend. Een van de symptomen is dan ook dat er geen echte goalgetter momenteel aanwezig is bij de Blauwe formatie. Al enkele maanden is Marlon Versteeg de topscorer terwijl hij in diezelfde afgelopen maanden weinig speelminuten heeft mogen maken. 

In het eerdere treffen tussen Spakenburg en Jong Sparta werd het 2-2. Onder trainer John de Wolf beleefde Spakenburg ten tijde van die wedstrijd nog een lastige fase. De Blauwe kwamen in eigen huis op een 0-1 achterstand door een treffer van Boukhari. Pas in de 84e minuut kwam de gelijkmaker via een penalty die verzilverd werd door Versteeg. Nog geen vier minuten later wist diezelfde Versteeg ook de 2-1 te maken en leek het feest compleet, maar helaas voor alles wat Blauw was wist Dos Santos in extremis nog de 2-2 te maken. 

Morgen dus het moment om deze late uitglijder goed te maken en wellicht weer een moment voor Versteeg, indien hij speelminuten mag maken, om te schitteren door goals te maken. 

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Sahiner. Het eerste fluitsignaal op Het Kasteel zal klinken om 15:30 uur, tot dan!