gemaakt op : 11 maart 2017

Voorbeschouwing Jong Twente – Spakenburg

Spakenburg wacht zaterdag de belangrijke uitwedstrijd tegen Jong Twente op het trainingscomplex in Hengelo. Jong Twente heeft een zwaar seizoen tot nu toe, het staat onderaan met 14 punten en heeft ook nog eens 2 duels meer gespeeld dan de 4 clubs die erboven staan. Met nog negen speelrondes te gaan is de ploeg nog niet volledig kansloos voor lijfsbehoud, maar daarvoor zullen er dan toch snel punten gepakt moeten worden. De twee laatste ploegen degraderen namelijk rechtstreeks uit de tweede divisie. De nummer 15 en 16 spelen nacompetitie tegen de periodekampioenen van de derde divisie. Boven Jong Twente staat HHC Hardenberg. Plek 15 wordt ingenomen door Jong Vitesse en nummer 16 is voor TEC. Spakenburg staat momenteel op plek 13, daarbij moet gezegd worden dat Jong Vitesse en TEC allebei een wedstrijd minder hebben gespeeld dan Spakenburg. Kijkend naar de huidige ranglijst valt, zoals gezegd, op dat de verschillen in wedstrijden soms groot zijn en dat daardoor de ranglijst nog behoorlijk zal/kan veranderen.

Jong Twente speelde afgelopen weekeind tegen UNA, na een voorzichtige wedstrijd van twee kanten was het uiteindelijk toch UNA wat wist te zegevieren tegen het team van Paul Bosvelt. De eindstand: 3-1. De Blauwen hadden het hoog genoteerde Excelsior Maassluis op bezoek, een sterk team wat een gemiddeld aantal tegentreffers van 1 per wedstrijd had. De eerste helft was vanuit Spakenburg gezien voorzichtig, dit spel leek voort te komen uit de angst om achter te komen tegen de stugge ploeg die Maassluis is. Die angst kwam ook uit vlak voor het rustsignaal waardoor de Blauwen met een domper de kleedkamer moesten opzoeken.

De achterstand leek wel een seintje te zijn voor de ploeg van Klein en Schipper. In de tweede helft speelde Spakenburg namelijk met meer aanvalsdrang wat al snel resulteerde in de 1-1 van Mike Ahrens. Deze wist knap af te ronden vanuit een moeilijk hoek na goed doorzetten van Ties. Niet veel later was het Ties zelf die de 2-1 op het scorebord zette na een perfecte voorzet van verdediger Supusepa. Ondanks enkele gevaarlijke momenten die volgden en de rode kaart voor Tim Sanders wisten de Blauwen zo hun eerste winstpartij van 2017 veilig te stellen. Een knappe overwinning waar vertrouwen uit mag worden gehaald richting de komende wedstrijden.

In Hengelo de eerste kans om dit vertrouwen om te zetten in wederom een driepunter en dus een goed resultaat. De wedstrijd op het Twentse trainingscentrum begint om 15:00 uur. Scheidsrechter van dienst is de heer De Brito Roque.

Het adres van het veld waar de wedstrijd wordt gespeeld is: Kuipersdijk 40 Hengelo.