gemaakt op : 08 februari 2019

Voorbeschouwing Katwijk - Spakenburg

Morgen staat er een echte kraker te wachten tussen twee grootmachten in het zaterdag amateurvoetbal, Katwijk en Spakenburg nemen het tegen elkaar op en dat zorgt meestal voor een hoop spektakel.

Katwijk draait een minder seizoen dan vorig jaar, maar dat is ook niet zo gek, daar het na een kampioenschap natuurlijk nooit beter kan gaan, slechts even goed. Maar even goed als vorig jaar is het dus niet, Katwijk staat momenteel op plaats 5 en is met 10 punten achterstand eigenlijk niet meer in de titelrace. Met name het scorend vermogen laat wat te wensen over, zeker in vergelijking met vorig jaar. Tot nu toe wisten de Katwijkers 31 keer het net te vinden, dat terwijl er vorig jaar aan het eind 67 goals op de teller stonden, reëel gezien zal dat aantal dit jaar ook niet meer gehaald worden. Met de 31 treffers heeft het ook de minste goals gemaakt van alle clubs in het linkerrijtje. Topscoorder bij de oranjehemden is zoals te verwachten Mengerink, de rappe en behendige aanvaller is goed voor 10 goals. 
 
Afgelopen weekend ging de ploeg van Jan Zoutman, die trainer Jack vd Berg vervangen heeft, onderuit tegen Kozakken Boys. Op de Zwaaier kwamen de Katwijkers nog wel op voorsprong, maar het spel lag overduidelijk bij de Kozakken. Uiteindelijk zorgden twee goals in de tweede helft dan ook voor de terechte overwinning voor de Werkendammers. In de week daarvoor werd er nog wel gewonnen van de Treffers, maar buiten die wedstrijd om zit de ploeg van Zoutman niet in een lekkere reeks. Tegen Excelsior Maasluis en de Kon. HFC moest Katwijk namelijk ook het onderspit delven en daarmee heeft de ploeg in 2019 dus drie keer verloren en slechts één keer gewonnen. 
 
De Blauwen dan, ook zij kennen een niet al te beste start van het kalenderjaar 2019. HHC en AFC waren Spakenburg, beide op de Westmaat, de baas. Tegen IJsselmeervogels werd er gelijk gespeeld en alleen tegen Barendrecht uit werd er gewonnen. De kanttekening is dat tegen AFC er prima gespeeld werd en dat deze nederlaag (1-2) enigszins ongelukkig was met een discutabele goal en enkele gemiste kansen aan de Blauwe zijde. De andere positieve notitie is dat Bitter al drie weken achter elkaar trefzeker is en daarmee zijn vorm gevonden lijkt te hebben. Met name de goal in de derby en die van vorige week tegen AFC waren heerlijke spitsen goals. Spakenburg staat momenteel ondanks de matige start qua resultaten op een prima zesde plek. 
 
Morgen dus een clash tussen de nummer 5 en de nummer 6. Een mooi duel tussen twee ploegen die op basis van de stand aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn. Daarnaast kunnen beide ploegen va banque spelen gezien de titel te ver weg lijkt en het gevaar voor degradatie ook zeker niet in zicht is. Alles voor de eer dus en dat is iets wat beide ploegen maar wat graag zullen opstrijken gezien de lange historie en sportieve rivaliteit tussen de twee grootmachten. 
 
De wedstrijd op sportpark De Krom staat onder leiding van de heer De Brito Roque. De bal zal gaan rollen om 15:30 uur. Tot dan!