gemaakt op : 11 januari 2020

Voorbeschouwing Koninklijke HFC - SV Spakenburg

De kerstbomen zijn opgeruimd, het vuurwerkafval aangeveegd en de winterstop ligt weer achter ons. De bal zal weer gaan rollen! Voor Spakenburg zal dat gebeuren tegen de Kon. HFC uit Haarlem.

Kon. HFC staat momenteel op plek vier met 30 punten en is daarmee slechts drie punten verwijderd van de koploper HHC. De ploeg uit Haarlem wist voor de winterstop negen keer te winnen. Een van de opvallende overwinningen was uit tegen IJsselmeervogels. Na een 1-0 achterstand wisten de Haarlemmers de vogels volledig weg te spelen met een 1-5 uitslag als eindresultaat. De laatste wedstrijd van 2019 was voor de wit-hemden tegen de blauwen uit Veenendaal, GVVV. Deze wedstrijd werd met 2-0 verloren. In de 11e minuut werd er nog een strafschop gemist door de Kon. HFC en daarna was het de routinier van GVVV, Berry Powel, die twee keer het net deed doen bollen. De week daardoor was er ook geen winst voor de ploeg van Tamerus, maar een gelijkspel tegen Katwijk. 1-1 was toen de uitslag en de goals kwamen van de voeten van Jongman (Katwijk) en Tadmine (Kon. HFC). De laatste overwinning van de Kon. HFC uit 2019 was weer een week daarvoor, toen wisten de mannen van Tamerus TEC uit Tiel opzij te zetten. De goals kwamen toen van Donald en Floris Vd Linden. 

Bij de Kon. HFC is Floris vd Linden ook de topscorer, hij is inmiddels goed voor 11 goals. De lange spits zal vandaag tegen zijn nieuwe ploeg gaan spelen, hij is volgend jaar namelijk te bewonderen in het Blauw-wit van Spakenburg. 

De Blauwen dan, zij zijn net terug van het trainingskamp in Marbella. Daar werden beide oefenpotjes gewonnen. Putten werd verslagen met 5-2 en St Joseph's FC uit Gibraltar werd met 0-4 aan de kant gezet. De laatste wedstrijd van de competitie was tegen Rijnsburgse Boys. Tegen de Boys werd er met 2-2 gelijkgespeeld en daarmee mocht vooral Spakenburg zich gelukkig prijzen. Beide Blauwe goals kwamen van de voet van Vince Gino Dekker. In de week ervoor verloor Spakenburg tegen de Treffers (4-0), en de week daarvoor werd er uit gewonnen tegen GVVV (1-2). De Blauwen staan momenteel op plek 10 met in totaal 23 punten.

De allerlaatste wedstrijd van 2019 was overigens de bekerwedstrijd tegen OFC Oostzaan. In de reguliere tijd plus verlenging wisten beide ploegen niet te scoren, maar in de penaltyserie (4-5 einduitslag) waren de Blauwen gelukkig één keer trefzekerder dan de tegenstander. De overwinning leverde uiteindelijk een prachtige loting op met Ajax als tegenstander. Op woensdagavond 22 januari zal een armada aan Blauwen richting de Johan Cruijff ArenA afreizen. Ook de vele aanhangers of liefhebbers van Ajax komen in groten getale, de teller staat inmiddels al dik over de 40.000. Dit levert dan ook een mooie financiële opsteker op voor SV Spakenburg, aangezien de recettes (met aftrek organisatiekosten) worden gedeeld tussen beide ploegen.

De clash tussen de Koninklijke HFC en SV Spakenburg op sportpark Spanjaardslaan zal beginnen om 15:30 uur, tot dan!