gemaakt op : 31 januari 2018

Voorbeschouwing Magreb’90 – Spakenburg

Spakenburg speelt a.s. zaterdag uit tegen Magreb’90. In de Utrechtse wijk Kanaleneiland wacht een duel tussen de hekkensluiter en de koploper in de Derde Divisie Zaterdag. Let op: aanvang van de wedstrijd is al om 14.00 uur, die onder leiding staat van scheidsrechter Bas Annegarn uit Noordwijk.

Bij Magreb’90 is het vrijwel het gehele seizoen onrustig, vanwege enkele perikelen. De belangrijkste is dat de Utrechtse club een naheffing van de Belastingdienst heeft ontvangen van enkele tonnen. De Utrechters willen zelf gewoon de competitie uitspelen en niets van een faillissement weten. Verder heeft Magreb’90 drie punten in mindering gekregen van de KNVB, omdat het niet voldoet aan de licentie-eisen. Daardoor staan de Domstedelingen momenteel met 3 punten onderaan in de Derde Divisie Zaterdag en wordt het een hele toer om degradatie af te wenden.

Op 16 december vorig jaar wist de thuisclub voor het laatst een punt bij te schrijven, door zeer verrassend gelijk te spelen tegen Jong Almere City (2-2), een directe concurrent van Spakenburg in de strijd om de titel. Voor de enige overwinning tot nu toe moeten we terug naar 9 september vorig jaar, toen Odin’59 met 2-0 aan de zegekar werd gebonden. Als we kijken naar het doelsaldo, dan is de komende tegenstander van de Blauwen de minst productieve tegenstander en incasseert het ook de meeste doelpunten (18-63). 

Wat verder opvalt is dat Magreb’90 punten weet te behalen na spectaculaire wedstrijden. Zo werd het thuis tegen Spijkenisse 5-5 en speelden de Utrechters in Assen met 3-3 gelijk tegen ACV. Na de winterstop heeft Magreb’90 drie keer verloren, waarbij aangetekend moet worden dat het verlies tegen DOVO pas in blessuretijd tot stand kwam en dat vorige week tegen Scheveningen een 1-0 voorsprong vlak voor tijd werd omgebogen in een 1-2 verlies. Alleen tegen Jong FC Groningen werd kansloos met 9-0 verloren.  

De heenwedstrijd tussen de twee opponenten op de Westmaat was een eenvoudige prooi voor de formatie van trainer John de Wolf. De Blauwen wonnen met 6-1, mede dankzij vier treffers van Kees Tol. Philip Ties en Bert Steltenpool waren de andere doelpuntenmakers voor SV Spakenburg. Voor Magreb’90 schoot Yasin Ouja overigens op fraaie wijze de tegentreffer binnen.

Gezien deze cijfers ligt onderschatting wellicht op de loer. En juist dat kunnen de Blauwen zich niet veroorloven in het doel om kampioen te worden. Wie afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Quick Boys heeft gezien, zag een SV Spakenburg met een enorme drive en uitstekende instelling om de winst veilig te stellen. Met dezelfde inzet moeten de Blauwen erin slagen om ook van Magreb’90 te winnen, ondanks dat het in een totaal andere ambiance moet gebeuren dan vorige week op een volgepakte Westmaat. Voor de Blauwe supporters, maar ook voor de neutrale toeschouwers was de topwedstrijd tegen Quick Boys een plaatje van een duel. Met twee knokkende ploegen, en zeker in de eerste helft kansen over en weer. Dat SV Spakenburg uiteindelijk met 2-0 won, was verdiend, waardoor het de koppositie in de Derde Divisie Zaterdag wist te behouden en tegelijkertijd Quick Boys op negen punten achterstand wist te zetten.

De wedstrijd Magreb’90 tegen Spakenburg, een duel in de 20ste speelronde, staat onder leiding van scheidsrechter Bas Annegarn. De leidsman uit Noordwijk heeft dit seizoen een duel in de Tweede Divisie, vier in de Derde Divisie en een wedstrijd in de Hoofdklasse gefloten. In die zes wedstrijden gaf hij veertien gele kaarten en eenmaal rood.

Zoals gezegd wordt zaterdag op sportpark Papendorp al om 14.00 uur afgetrapt. We wensen de technische staf en de Blauwe spelers alvast veel succes!