gemaakt op : 18 oktober 2017

Voorbeschouwing Odin 59 - Spakenburg

Wederom speelt Spakenburg een uitwedstrijd zaterdag. Deze keer in Heemskerk in Noord Holland. Odin '59 is de gastheer en tegenstander.

Voor de tegenstander van zaterdag is het het tweede seizoen in de derde divisie zaterdag. In het seizoen 2016-2017 wist het team zich maar net te handhaven en eindigde het op plek 15 met 1 punt voorsprong op SteDoco, Huizen en Rijnvogels. Ook dit seizoen wil het nog niet lukken uit de onderste regionen weg te komen, 7 wedstrijden gespeeld: 1 keer winst, 1 keer gelijk en 5 maal werd er verloren. Afgelopen zaterdag werd de weg omhoog toch enigszins gevonden, uit bij Jong Groningen werd er een terecht gelijkspel afgedwongen door de mannen van trainer Richard Plug. Het punt mee uit Groningen nemen betekende ook het verlaten van de laatste plek. Deze is nu overgenomen door Spijkenisse. Spijkenisse is toevalligerwijs de tegenstander van Jong Almere City, de directe concurrent van Spakenburg.

Spakenburg zit nog steeds in de winnende “flow”, ongeslagen werd ook Scheveningen aan de Blauwe zegekar gebonden. In een wedstrijd waarin het tempo wat laag lag werden er genoeg kansen geschept om tot een grote uitslag te kunnen komen. Dat uiteindelijk een intikker van Bert Steltenpool de enige goal van de wedstrijd zou zijn was achteraf nog de grootste verassing. Paal, lat en een onfortuinlijke Kees Tol in de afwerking zorgde ervoor dat Scheveningen te lang in de wedstrijd kon blijven.

Maar de winst en de daarbij behorende 3 punten is wat telt. Spakenburg ligt op koers voor waar het wil eindigen en als het zo blijft doorgaan lijkt niets de Blauwen te kunnen stoppen.

De wedstrijd op Sportpark Odin 59 begint om 14:30 uur. Tot dan!