gemaakt op : 28 september 2017

Voorbeschouwing Quick Boys – Spakenburg

Een prachtig affiche is de komende uitwedstrijd voor de Blauwen, Quick Boys is een oude bekende waar jaren lang rekening mee moest worden gehouden en de club speelde vaak mee om de hoofprijzen in het hoogste amateurvoetbal.

Qua aanhang en toeschouwersaantallen mag Quick Boys zich vergelijken met de beide Spakenburgse clubs, ook de druk en het fanatisme van het publiek is herkenbaar. Qua zaterdag amateur-titels waren de jaren 90 het meest succesvolle tijdperk voor Katwijk als dorp. Quick Boys werd in 1991 en 1992 kampioen en de volgende twee seizoenen wist de grote rivaal Katwijk de titels binnen te slepen. Tweemaal wist Quick Boys zich tot algemeen amateurkampioen te bekronen en de laatste was in 2004.

Bij het ontstaan van de Topklasse brak er een mindere periode aan voor de club, men wist zich helaas niet te plaatsen voor deze nieuwe competitie en de zes volgende jaren lukte het steeds net niet om de stap naar het hoogste niveau weer te maken. Pas bij de oprichting van de nieuwe tweede en derde divisie viel uiteindelijk toch alles goed voor de blauw-witten. Het kampioenschap in de Hoofdklasse betekende promotie naar de derde divisie zaterdag. Het eerste (vorige) seizoen eindigde nog in de middenmoot, maar de verwachtingen op Nieuw Zuid zijn dusdanig groot dat er dit seizoen om de bovenste plekken kan worden gestreden.

Quick Boys staat momenteel op de vijfde plaats met 4 punten achterstand op koploper VVOG en zal de wedstrijd tegen Spakenburg absoluut willen winnen om de aansluiting te houden op de bovenste plaatsen. Drie keer werd er tot nu toe gewonnen waarvan de laatste wedstrijd uit bij ASWH ook knap 3 punten opleverde, er werd met 0-1 gewonnen.

Spakenburg is nog steeds ongeslagen, de ploeg van John de Wolf begint voetballend steeds meer ingespeeld te raken. Afgelopen zaterdag op de Westmaat was Capelle niet tegen de Blauwen opgewassen en de 5-2 overwinning was gezien het aantal kansen verre van geflatteerd te noemen. Met veel beweging en prima positiespel komen spelers als Kees Tol en Olivier Pilon goed uit de verf en dat geeft weer vertrouwen voor de komende wedstrijden. Ook positief is dat tegen Capelle Tom Oostinjen, na een langdurige revalidatie, eindelijk weer zijn rentree mocht maken. Velen hopen dat hij zijn oude vorm zo snel mogelijk weer mag bereiken.

Ook op sportpark Nieuw Zuid begint de wedstrijd altijd om 15:00. Tot dan!