gemaakt op : 30 oktober 2019

Voorbeschouwing SV Spakenburg – ASWH (KNVB beker)

Na vorige maand SDO te hebben verslagen, mag Spakenburg zich vanavond opmaken voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. De extra wedstrijden die een seizoen net een beetje meer glans kunnen geven, als je een aantal rondes weet te overleven natuurlijk.

In de eerste ronde treffen we competitiegenoot ASWH, waar we nog wel een appeltje mee te schillen hebben. In de openingsronde van de competitie waren de Ambachters ook al de tegenstander, al mochten we het toen op hun veld uitvechten. Hier kwam toen geen winnaar uit, maar dat zal vanavond niet gebeuren. Hoe het scoreverloop in de wedstrijd ook zal zijn, aan het eind kan er maar eentje door bekeren.

ASWH had zaterdag een slechte generale in aanloop naar deze wedstrijd. In de uitwedstrijd in Maassluis moest het de zege aan de Tricolores laten, ze verloren daar met 1-0. Hierdoor lukte het ASWH andermaal niet om dit seizoen op vreemde bodem punten te pakken en verloor het voor de tweede keer op rij. ASWH bivakkeert net als Spakenburg in de lagere regionen op de ranglijst, ze staan één plekje onder ons, met drie punten minder. Met name de ziekenboeg is een tijdlang behoorlijk gevuld geweest, wat uiteraard zijn weerslag had op de resultaten, maar net als bij Spakenburg loopt ook die bij ASWH leeg.

Spakenburg wist afgelopen zaterdag de tweede driepunter van het seizoen te noteren, al ging dat ook niet helemaal zonder slag of stoot. Waar het in de eerste helft nog goed draaide, en de 1-0 een onterechte weergave was van de krachtsverhoudingen, leek het in de tweede helft ineens wel of het balgevoel wat verdwenen was. Hoewel er ook in de tweede helft kansen waren op de 2-0 voor Spakenburg. kwam ook TEC wat meer aan voetballen toe. Gelukkig leverde dit geen grote aantallen aan grote kansen op, billen knijpen was het bij tijd en wijlen wel weer. 

Positief was het om te zien dat zowel Werkman en Will weer minuten konden maken tijdens hun invalbeurten. De kersverse Blauwe aanwinst met een Ajax verleden, Vince Gino Dekker, zal woensdag voor het eerst bij de selectie zitten, Robin Eindhoven zal later aansluiten en dus woensdag sowieso niet mee spelen. Voor trainer De Wolf dus al met al een selectie waarin hij wel wat te kiezen heeft en daarmee een mooi elftal de wei in kan sturen.

Standen op de ranglijst zeggen vanavond helemaal niets, de wedstrijd staat in die zin helemaal op zichzelf. Zoals gezegd zal er maar één winnaar uit de bus komen en in de koker van de volgende ronde komen. Spakenburg zal van de eigen krachten moeten uitgaan en de eerste helft tegen TEC is daarbij een mooi voorbeeld. 

De scheidsrechter van dienst is dhr. Smit uit Huizen, hij zal voor het eerst fluiten om 19:45 uur. Dit seizoen floot hij zowel Spakenburg als ASWH nog niet. We hopen uiteraard op een mooie avond bekervoetbal en dat we daarmee het bekeravontuur mogen voortzetten. Komt dat zien en laat je als supporter van je beste kant zien! 


Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2017-2018 2-1 2-2
2019-2020 1-1