gemaakt op : 26 oktober 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Magreb ‘90

Twee weken op rij mochten we op bezoek in den landen, Scheveningen en Heemskerk waren de bestemmingen. Drie punten werden er in totaal meegenomen naar de Westmaat, en dat waren er ook drie te weinig. Tegen Scheveningen gingen de Blauwen nog met een krappe 0-1 naar huis, afgelopen zaterdag werd er met dezelfde cijfers in Heemskerk verloren van Odin ’59. De eerste nederlaag voor Spakenburg in dit seizoen en daarmee werd ook de koppositie uit handen gegeven aan Jong Almere City.

Magreb bevindt zich momenteel op de 17e plaats met slechts vier punten uit de eerste acht wedstrijden, de wedstrijd tegen Capelle werd gestaakt bij een 0-0 tussenstand. De overstap naar de zaterdag is nog niet zo’n gelukkig huwelijk gebleken en de laatste vijf wedstrijden werden dan ook verloren. Een punt werd er gehaald tegen ACV in de eerste wedstrijd en drie punten in de wedstrijd tegen Odin ’59, allebei ploegen die zich in het rechterrijtje ophouden.

Nadat de club in de seizoenen ‘13/’14 en ‘14/’15 kampioen werd in de 1e klasse en de hoofdklasse, blijft het in de topklasse steken in de onderste regionen. Vorig jaar werd Magreb 14e en eindigde daarmee maar net boven de streep en mocht het in de derde divisie blijven. 

Spakenburg staat er een stuk beter voor, maar moest zoals gezegd de koppositie uit handen geven aan Jong Almere City. Trainer John de Wolf kan inmiddels weer over een bijna geheel fitte selectie beschikken, zowel Tom Menting als Tom Oostinjen maken steeds meer minuten bij het eerste elftal. De Wolf koos overigens afgelopen wedstrijd voor de vertrouwde elf en daarmee dus voor vastigheid. Een vastigheid die het elftal zichtbaar goed doet en waardoor het met de week beter gaat spelen. Afgelopen zaterdag echter werd met name in de eerste helft te weinig gegeven door de elf binnen de lijn. Gevolg was dat Tom Menting de tweede helft mocht invallen en dat goed deed. Helaas kon ook hij niet het verschil maken en verloor Spakenburg zoals gezegd tegen Odin ‘59. De verwachting is echter dat dit een incident was en de Blauwen kijken dan ook vol vertrouwen uit naar aankomende zaterdag.

De Blauwen staan dus op de 2e plaats en hebben slechts twee punten achterstand op koploper Jong Almere City. Jong Almere won afgelopen zaterdag met maar liefst 8-1 van Spijkenisse en gaat dit weekend op bezoek bij ONS Sneek. Een ploeg die onderaan bungelt, maar nog wel eens een stuntje kan uithalen.

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. De Bruijn uit Nootdorp. Hij floot zowel Spakenburg als Magreb allebei al een keer, Spakenburg in de eerste wedstrijd van het seizoen tegen ASWH. In totaal floot de leidsman al zes wedstrijden in de derde divisie, waarin hij negen keer de gele kaart trok (drie voor Spakenburg) en nog geen enkele rode kaart. De wedstrijd begint zaterdag op de gebruikelijke 15:00 uur, tot dan!