gemaakt op : 21 september 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – VV Capelle

Spakenburg zit in een flow, een goede flow welteverstaan. Twee keer gelijk, daarna twee keer gewonnen, de Blauwen zijn nog ongeslagen in de Derde Divisie. Komende zaterdag mag Spakenburg proberen deze goede lijn door te zetten en wel tegen VV Capelle. Met acht punten staat Spakenburg op de vierde plaats met slechts twee punten achterstand op de verrassende koploper VVOG. VVOG verloor ook nog niet, won drie keer en speelde één keer gelijk, maar kreeg zelfs nog geen doelpunt tegen in de eerste vier wedstrijden.

Zoals gezegd is ook Spakenburg nog ongeslagen en de uitslagen laten een stijgende lijn zijn. Afgelopen zaterdag werd er nog een volwassen overwinning behaald tegen Harkemase Boys, waar met 2-0 werd gewonnen. Deze stand werd in de eerste helft al bereikt en in de tweede helft kwamen de Blauwen niet meer in gevaar. De wedstrijd kabbelde rustig naar het einde, en dat is dan misschien ook het enige minpuntje. Spakenburg is nog geen heer en meester over een hele wedstrijd en zoals bijvoorbeeld bleek in de thuiswedstrijd tegen ONS Sneek, kan dat erg gevaarlijk zijn.

De ploeg oogt in ieder geval na vier wedstrijden wel stabieler en elke wedstrijd lijkt er progressie geboekt te worden. Zaak om deze lijn door te zetten en zaterdag het, over het algemeen, stugge Capelle te verschalken. Een ploeg waar we vanuit het verleden nooit zo heel veel voetbal van zagen, maar voornamelijk reactievoetbal. Een spelletje wat John de Wolf het team afgelopen zaterdag ook aangemeten had, maar zaterdag zal er naar verwachting toch ook echt zelf het spel gemaakt moeten worden.

Tegenstander Capelle speelde afgelopen weekend niet, het eigen veld werd afgekeurd voor de wedstrijd tegen Odin ’59. Capelle behaalde vier punten uit de eerste drie wedstrijden, staat op de elfde plaats, maar heeft dus nog een wedstrijd tegoed. Ook Capelle zit in een stijgende lijn na verlies (Jong FC Twente), gelijk (Jong FC Volendam) en winst tegen ONS Sneek.

Capelle speelde, net als Spakenburg, alle seizoenen van de Topklasse en eindigde daar steevast in de middenmoot. Met die positie (11) haalde het dan ook niet de Tweede Divisie en speelt het dus nu voor het tweede seizoen in de Derde Divisie. Een twaalfde plaats en een zeer wisselvallend seizoen was het resultaat van het eerste seizoen.

Twintig keer stonden de ploegen al tegenover elkaar, waarvan Spakenburg er acht wist te winnen, vijf gelijk speelde en dus zeven verloor. De laatste wedstrijd tegen Capelle was thuis 23 januari 2016 en toen werd er verloren met 4-2. Spakenburg had het beste van het spel, maar Capelle bleek dodelijk effectief te zijn, met name in de omschakeling.

Scheidsrechter van dienst komende zaterdag is dhr. Nagtegaal uit Hendrik Ido Ambacht, geassisteerd door de heren Persoon en De Groot. Zoals gebruikelijk beginnen we om 15:00 uur op onze Blauwe zijde van de Westmaat. 

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.
2010-2011​   3-0​   2-0
2011-2012​   4-1​   4-1
2012-2013​   3-2   5-0
2013-2014​   0-0​   0-3
2014-2015​   0-1​   1-3
2015-2016​   2-4   1-4