gemaakt op : 04 oktober 2017

Verdiende zege Jong Spakenburg

Afgelopen dinsdagavond behaalde Jong Spakenburg een 4-1 overwinning op Jong DHSC (Dos Holland Stichtse Boys Combinatie) uit Utrecht. De wedstrijd stond o.l.v. André Willems.

Coach Chris ‘Steen’ de Graaf stuurde de volgende spelers het veld in: keeper André Krul, Jasper Beekhuis, Christiaan Supasepa, Michel Goossensen, Niek Beekhuis, Tom Oostinjen, Tom Menting, Rick Muijs, Armend Selimi, Richard van Schooten en Youri Koelewijn; wissels Jaap de Graaf (2e helft), Jeffrey van de Groep en Lars Pitlo (beiden kwamen het laatste half uur binnen de lijnen).

Vanaf het begin hadden de blauwen het betere van het spel en zag het aanwezige publiek ook nog eens een aantrekkelijke wedstrijd tot de rust. Dit resulteerde na ruim 20 minuten in de 1-0 (Richard), waarna achtereenvolgens Armend en wederom Richard het overwicht ook nog eens uitdrukten in fraaie goals, 3-0. DHSC kon hier weinig tegenover stellen.

Kort voor de pauze kreeg Richard zelfs de kans op een hattrick door vanaf de 11-meter te mogen aanleggen; de keeper wist de bal echter te pareren door naar de goede hoek te gaan.

In het 2e bedrijf leek de spirit aan Spakenburgzijde eruit en trok DHSC het spel wat meer naar zich toe, met als gevolg dat in de 65e minuut de 3-1 viel. Spakenburg herpakte zich, maar kon de voorsprong vooralsnog niet uitbouwen.

Ondanks dat Utrèg nog een keer gevaarlijk doorkwam en de lat raakte, werd het in de slotfase toch nog 4-1 door Youri die, na eerder wat pech te hebben gehad in de afwerking, alsnog trefzeker was.