gemaakt op : 09 januari 2018

Laatste dag trainingskamp Marbella

Met dit zesde verslag komt er alweer een einde aan het trainingskamp. Het was de dag waarop we naar huis zijn gereisd, al vroeg in de morgen stond het ontbijt klaar voor het hele gezelschap. Nog één keer kon er worden genoten van al het lekkers wat door de kok werd klaargemaakt. Direct daarna werden de koffers gepakt en uitgecheckt, waarna 9.00 uur de bus klaarstond om ons allen naar de luchthaven van Malaga te vervoeren.

Tijdens deze busreis werden ook nog “even” de prijzen uitgereikt die waren behaald met het voetgolf eerder in de week. Op de derde plaats waren Kees Tol en Tom Oostinjen geëindigd, op de tweede plaats Philip Ties en winnaar van het voetgolf was Mike Vreekamp. De winnaars kregen een enveloppe met inhoud, ook was er nog een extra prijs, namelijk die voor “de beste trap” De winnaar was verkozen middels een enquête onder de deelnemers en de deelnemer die unaniem was verkozen, werd assistent trainer Chris de Graaf. Hij ontving uit handen van John de Wolf een enveloppe “zonder” inhoud. Dit alles gebeurde overigens onder niet al te beste weersomstandigheden, wat dat betreft had het moment voor vertrek niet beter gekozen kunnen worden. Zware bewolking en enorme regenbuien teisterden dat deel van Spanje.

In de vertrekhal aangekomen werd duidelijk dat Spakenburg niet de enige ploeg was die vandaag vertrok uit Malaga. De hele delegatie van Smitshoek, waar we zaterdag nog tegen geoefend hadden, stond voor ons in de hal en daarvoor stond DFS (Door Fusie Sterk) uit Opheusden. Ook zij hadden de afgelopen dagen in zuid Spanje hun trainingskamp opgeslagen. Deze club komt uit in de hoofdklasse B (bij Eemdijk) en herbergt twee spelers die vorig seizoen nog bij Spakenburg voetbalden, Tim Sanders en Thijs Hendriks. Al met al was het dus een flinke rij met voetballers die allemaal met hetzelfde vliegtuig naar Nederland moesten. Met een klein uur vertraging kon het vliegtuig vertrekken en het was een rustige vlucht met af en toe wat turbulentie. Bij het ophalen van de koffers bleek dat de koffer van Marjo nog in Malaga te staan en dat was even een tegenvaller, maar na alle administratieve rompslomp die dat met zich meebrengt kon de bus vertrekken naar de Westmaat waar we even na 17:00 uur arriveerden.

We kunnen terug zien op een succesvol trainingskamp. Omdat er vandaag niet veel te fotograferen viel heb ik ook nog wat foto’s bijgevoegd die nog niet gepubliceerd waren.