gemaakt op : 06 januari 2018

Trainingskamp Marbella 2018 dag 3

De derde dag van het trainingskamp stond in het teken van een serieuze training in de ochtend en een wat speelse middagactiviteit in de vorm van voetgolf. Maar voordat het golfspel gespeeld kon worden moest er dus eerst serieus getraind worden.

Op het inmiddels voor de spelers bekende Campo de Fútbol Municipal werd het veld, kort voor de training, nog maar weer eens flink besproeid. Na een uitgebreide warming-up werden de nodige oefeningen uitgevoerd, waarbij de technische leiding er boven op zat om alles te geven bij de oefeningen. De keepers werden onder handen genomen door Remco van Lopik en de veldspelers werden beurtelings door Chris de Graaf en Dick Kooyman onder handen genomen, terwijl John de Wolf als een generaal het geheel van afstand in de gaten hield. Ik zeg op afstand, maar dat betekende niet dat als er iets niet naar zijn zin ging, hij niet ingreep. Meerdere keren liet hij zijn stem horen en corrigeerde de spelers daar waar nodig was. Tijdens de training werd toegewerkt naar een “partijtje” dat over het hele veld werd gespeeld. De spelers werden aangemoedigd om de medespelers te corrigeren daar waar nodig was. Het werd al met al een onderhoudende training onder perfecte weersomstandigheden. Tijdens de training maakte teammanager Rut Koelewijn van de gelegenheid gebruik om op de tribune na een paar stressvolle dagen even te genieten van de Spaanse zon. Tijdens de ochtendtraining werd ook bekend dat Jan Siewert Nel, mede-reisgenoot, zich had geblesseerd in de Gym. Hoewel hij wel gewoon het verdere programma heeft gevolgd, moest hij wel door zijn vrouw Steventje zo nu en dan worden verzorgd.

Na de training werden de spullen bijeen geraapt en gingen we met de bus weer richting Marbella waar een heerlijk buffet was samengesteld voor spelers en begeleiding. Echt lang genieten was niet mogelijk omdat het middagprogramma alweer aanstaande was. Op het programma stond een partijtje voetgolf bij El Campanario op ongeveer een half uur rijden vanaf het hotel.

Er waren teams samengesteld door teammanager Rut Koelewijn en nadat er een groepsfoto was gemaakt werden de groepen over het terrein verdeeld.  Al heel snel bleek dat het “holen” minder makkelijk was dan gedacht. De holes bevonden zich op nogal heuvelachtig terrein en voordat je het wist rolde de bal de kant op die je juist niet wilde. De competitiestrijd was enorm en niemand wilde onder doen voor de ander en stond lichtelijk jaloers te kijken wanneer er gejuicht werd als er op hole 9 een “hole-in-one” was gemaakt. Deze eer kwam maar liefst vier spelers toe, Mike Vreekamp opende het bal, maar al snel waren het ook Christiaan Supusepa en Michel Goossensen die deze prestatie evenaarden. Op de valreep was het ook Philip Ties, die de bal in een trap in de hole kreeg en zich aansloot bij dit succesvolle trio.Nadat alle groepen, alle holes hadden gelopen was er een winnaar, maar deze werd nog niet bekend gemaakt. Zondagavond na de voetbalquiz zal naast de winnaar van de quiz ook de winnaar van dit evenement bekend worden gemaakt. 

Tot zover een verslag van de derde dag in Marbella