gemaakt op : 07 januari 2018

Trainingskamp Marbella 2018 dag 4

De vierde dag van het trainingskamp begon, na een goed ontbijt voor de spelers, met een wandeling. Tegelijk werd ook de wedstrijd besproken die later die dag gespeeld zou worden tegen VV Smitshoek. Verder gebeurde niet al te veel in de morgen. Na een stevige lunch op ons welbekende adres kon een ieder zich voorbereiden op de oefenwedstrijd die middag. Voor de oefenwedstrijd moest het hele gezelschap met de bus naar het plaatsje Benalmadena. Benalmadena is een buurplaats van Torremolinos en dat ligt weer vlakbij Malaga. Tot zover de aardrijkskundige bijdrage.

In Benalmadena is kortgeleden een prachtig sportcomplex opgeleverd, Naast het zwembad, wat er al enige tijd was, is een splinternieuw voetbalveld met kunstgrasmat gerealiseerd. Het geheel is gebouwd naast een nogal wat gedateerd stadion waarin stierengevechten worden gehouden. Een ander aardig detail was ook dat bij het vertrek uit ons hotel met de bus, ook het arbitrale trio meereisde. Uitgerust met de vlaggen voor de grensrechters stonden ze tussen onze spelers te wachten op de bus. Het veld in Benalmadena werd vandaag, zaterdag 6 januari goed gebruikt, Spakenburg en VV Smitshoek was alweer de derde wedstrijd die, die dag gespeeld zou worden. De eerste wedstrijd vandaag was van Rijnsburgse Boys. Zij hadden korte meten gemaakt met VV Capelle (die verblijven in hetzelfde hotel als Spakenburg) met een eindstand van 5-1 voor Rijnsburg. Daarna was er een gelijkspel tussen ASWH en ADO 20 (1-1). En als laatste kwamen Spakenburg en Smitshoek nog in actie.  De wedstrijd stond gepland om 17:00 uur en stilaan verdween het zonnetje van het veld en moest de verlichting aan. Toen de zon verdwenen was had dit ook meteen gevolgen voor de temperatuur. Deze was beduidend lager geworden en er stond een koud windje over het veld. Nou was de temperatuur vandaag al niet zo hoog als de afgelopen dagen en daarbij een stevige wind waardoor het allemaal erg winters aanvoelde.

De wedstrijd zelf was niet van hoogstaand niveau. Niet dat VV Smitshoek wat in de melk te brokkelen had, hun eerste echte kans kwam pas in de 70e minuut maar Spakenburg wist niet echt een stempel te drukken op deze wedstrijd. Hoogtepunt was rond de 15e minuut van de wedstrijd, toen Bert Steltenpool een voorzet prachtig doeltreffend afrondde. Spakenburg was veel beter dan VV Smitshoek en Kees Tol schoot een keer op de paal en Tom Oostinjen schoot nog een keer hard op de lat. In de tweede helft werden veel nieuwe spelers ingebracht, maar het overwicht van Spakenburg bleef maar kon niet in doelpunten worden omgezet. Tom Oostinjen schoot de bal nog een keer op de paal. VV Smtshoek begon wel aan te dringen maar kwam niet door de verdediging heen van Spakenburg. Armend Selimi, Michel Goossensen en Olivier Pilon werden ingebracht en zorgden er voor dat de verdedigers van VV Smitshoek de handen vol hadden, maar er werd niet meer gescoord waardoor de eindstand 1-0 bleef. Spakenburg kon terug zien op een goede oefenwedstrijd, waarin alle spelers minuten hebben gemaakt. Ook Jasper Beekhuis, Youri Koelewijn, Rick Muijs en Giovanni Gravenbeek waren gedurende de wedstrijd binnen de lijnen gekomen waarbij zeker laatstgenoemde een goede indruk heeft achter liet.

Na de wedstrijd keerden we terug naar het hotel.