gemaakt op : 01 november 2019

Voorbeschouwing Scheveningen - Spakenburg

Morgen mag Spakenburg afreizen richting de kust, aldaar zal het de degens kruisen met SVV Scheveningen. 
 
De groen-zwarte formatie van John Blok staat momenteel op plek 17 en laat daarmee alleen Jong Volendam achter zich op de ranglijst. Waar Spakenburg al lang moest wachten op zijn eerste overwinning (thuis tegen Noordwijk op 5 oktober), moest Scheveningen nog meer geduld hebben. Pas in het afgelopen weekend mocht de ploeg uit de kustplaats zijn eerste driepunter noteren. In de streekderby met Quick Boys wisten de Scheveningers met 2-3 te winnen. Alle goals vielen in de eerste helft, Scheveningen kwam op voorsprong, daarna moest het tegen een 2-1 achterstand aan kijken om vervolgens zelf weer op voorsprong te komen door twee keer te scoren. In de wedstrijden daarvoor werd alleen tegen TEC en de Kon. HFC gelijkgespeeld, alle andere wedstrijden gingen verloren. 
 
Bij Scheveningen is Rowdy van der Putten de clubtopscorer, hij is goed voor vier goals. Daarmee is de aanvaller bijna in zijn geheel verantwoordelijk voor alle goals van de club, de nummer 17 van de ranglijst wist slechts zes keer te scoren in de Tweede Divisie. Opmerkelijk en debet daaraan is dat Scheveningen pas wist te scoren in speelronde 6 (twee goals in de verloren wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, 2-5). 
 
Spakenburg staat momenteel op plek 14, met in totaal 10 punten, het dubbele van de tegenstander van morgen. Spakenburg heeft de weg naar boven ingezet en ook vooral het zicht op klimmen op de ranglijst is aanzienlijk beter geworden. Dit is te danken aan een prima serie van 5 wedstrijden op rij waarin Spakenburg ongeslagen bleef (in de competitie, ook in beide wedstrijden in de bekercompetitie werd er overigens niet verloren). Vorige week werd er gewonnen van TEC, de week daarvoor speelde de Blauwen gelijk in de derby en de week daarvoor was de eerste overwinning van het seizoen tegen Noordwijk. De twee wedstrijden daarvoor werd er twee keer gelijk gespeeld. 
 
Afgelopen woensdag speelde Spakenburg zijn meest recente wedstrijd, in de beker werd competitiegenoot ASWH relatief eenvoudig verslagen met een 2-0 zege als eindresultaat. Dit was ook de laatste wedstrijd voor John de Wolf en zaterdag zal Spakenburg dus aantreden zonder hoofdtrainer. 
 
Bij Spakenburg is Marlon Versteeg nog steeds de clubtopscorer, hij is goed voor 5 goals, vorige week wist hij tegen TEC niet te scoren (de enige goal kwam van de voet van Castien). 
 
De wedstrijd in speelronde 10 staat onder leiding van Dhr. Vries. Het duel op Sportpark Houtrust vangt aan om 14:30 uur, tot dan!