gemaakt op : 07 november 2019

Voorbeschouwing Spakenburg - Katwijk

Aanstaande zaterdag wacht er een echte kraker binnen het amateurvoetbal. De grootmachten Spakenburg en Katwijk nemen het dan tegen elkaar op.
 
Katwijk won afgelopen weekend met 3-2 tegen Noordwijk. De ploeg van Jan Zoutman wist daarmee weer eens een zege neer te zetten. In drie voorgaande wedstrijden werd er namelijk niet gewonnen. In de andere kraker tegen Kozakken Boys bleven de oranjehemden steken op een bloedeloze 0-0. Die week daarvoor werd er verrassend verloren van TEC en nog een week eerder was AFC net iets beter en moesten de Katwijkers een 1-2 nederlaag accepteren. 
 
Tegen Noordwijk stond het met rust 2-2. In de tweede helft kon Katwijk het verschil maken door nog eenmaal een treffer aan te tekenen. Door de 3-2 overwinning staat de ploeg uit Katwijk moment op plek 6 met 17 punten. Mike vd Ban is momenteel de man met de meeste goals bij de oranjehemden, hij is goed voor 5 goals. 
 
Afgelopen zaterdag speelde Spakenburg in en tegen Scheveningen. Deze wedstrijd ging kansloos verloren met maar liefst 5-0. Een zware domper en een streep door de goede reeks van vijf keer ongeslagen op rij in de competitie van de tweede divisie. 3 van die 5 wedstrijden eindigden voor de Blauwen in een gelijkspel en tweemaal werd een zege geboekt. 
 
Ook werd in de beker gewonnen tegen ASHW en men dacht dat Spakenburg dus langzamerhand het vertrouwen weer terug had. Tegen Scheveningen gaf alleen niemand thuis, was er weinig beleving en weinig strijd. Dat Spakenburg nagenoeg geen kansen had en daarmee ook geen goals was daarmee dus een logisch gevolg. Topscorer is nog steeds Marlon Versteeg met 5 goals.
 
De wedstrijd van aanstaande zaterdag vangt aan op de vertrouwde tijd van 15:00 uur op de Blauwe zijde van de Westmaat. Tot dan!