gemaakt op : 10 oktober 2018

Voorbeschouwing SV Spakenburg – Koninklijke HFC

Speelronde acht staat alweer op het programma en daarin ontvangt Spakenburg de Koninklijke HFC uit Haarlem. Een club met een rijke historie, maar in het heden is de club, net als Spakenburg, een middenmoter in dit seizoen. HFC staat één punt achter op de Blauwen en kunnen door winst dus sowieso een plek stijgen. De vorige twee seizoenen in de Tweede Divisie eindigde de club op de 10e en 13e plaats, raakte nooit echt in problemen, maar speelde ook niet om de hoofdprijzen. En ondanks de rijke historie van de club uit Haarlem, speelden de Blauwen slechts twee keer tegen ze. In het eerste seizoen van de Tweede Divisie werd er twee keer tegen elkaar gespeeld en twee keer ging de winst naar HFC. Voor Spakenburg dus tijd om wat te doen aan deze statistieken.  

Spakenburg is dit seizoen thuis nog ongeslagen, na twee keer winst en het gelijkspel in de derby. Een mooie houvast, en iets om te verdedigen. De Blauwen moeten het komende zaterdag zonder Argjend Selimi doen die afgelopen zaterdag een lichte hersenschudding opliep in de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis (1-2). De jonge aanvaller kwam dit seizoen weer terug op het Blauwe nest en mocht ook zijn debuut maken, in de basis beginnen, en zelfs scoren in de derby. Een seizoen waar hij van tevoren misschien alleen maar over kon dromen, maar hij weet zich kranig te weren en laat zien dat hij een meer dan volwaardig lid van de selectie is geworden. Door het uitvallen van Selimi is het dus weer puzzelen voor trainer John de Wolf, want voorin mist hij nog steeds Philip Ties, maar is ook Gravenbeek nog steeds onzeker. Tegen Maassluis mocht Olaf vd Sande aantreden na het uitvallen van Selimi. Deze kans beloonde hij met een prachtige goal. Daarmee scoorde hij zijn eerste treffer, wat hopelijk het nodige vertrouwen geeft aan de spits, het publiek kon in ieder geval zien dat hij over genoeg kwaliteiten beschikt.

De Koninklijke HFC wist afgelopen zaterdag ook de wedstrijd te winnen en wel van promovendus Jong Almere City (3-1). Kon. HFC heeft, net als Spakenburg, een prima start gemaakt dit seizoen en staat daarom keurig in het linkerrijtje met al een paar mooie uitslagen.

Uiteraard is het ook de club waar Kevin Sterling vorig seizoen nog speelde en zich daar flink liet zien, een lijn die hij bij Spakenburg op het moment ook doorzet. Zowel positief: hij versierde al vijf strafschoppen, maar ook wat minder positief, de -notabene- aanvaller staat al op vier gele kaarten in slechts zeven wedstrijden en moet dus gaan oppassen voor een schorsing. Bij HFC is het momenteel vooral letten op Khalid Tadmine, de spits die overkwam van Almere City wist dit seizoen al zes keer te scoren en is daarmee de clubtopscoorder. 

Scheidsrechter voor komende zaterdag is dhr. Vries uit Bunde. Hij floot tot nu toe twee wedstrijden in de tweede en één wedstrijd in de derde divisie. We beginnen zoals gebruikelijk om 15:00 uur op onze Blauwe zijde van de Westmaat, komt allen en steun onze mannen, tot dan!

Uitslagen laatste seizoenen. De eerstgenoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.

2016-2017: 1-2   5-1