gemaakt op : 17 februari 2017

Voorbeschouwing SV Spakenburg – VVSB

De weergoden lijken ons gunstig gezind en het moet gek lopen willen we zaterdag niet aan voetballen toekomen. Afgelopen weekend werd alweer een wedstrijd afgelast door de sneeuwval, maar die kans lijkt voor komende zaterdag erg klein.

Om toch wat ritme te behouden speelde Spakenburg afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen DVS '33. Een makkelijke 2-5 overwinning was het resultaat. Maar wat misschien wel belangrijker was, was het optreden van Joey Belterman na maanden van blessureleed. Ook Kees Tol was weer van de partij en maakte tevens een fraaie treffer.

De laatste wedstrijd die Spakenburg speelde voor de competitie was thuis tegen Jong Vitesse. Het zes-punten-duel leverde voor beide ploegen niet echt wat op, want de punten moesten worden gedeeld. Waar Spakenburg de driepunter binnen leek te gaan slepen, was daar toch vlak voor tijd nog de gelijkmaker. Positief was wel het optreden van de nieuwelingen Krul en Maynard. Beiden lieten zien een directe aanwinst te zijn en voor rust in de verdediging te zorgen. Daarnaast was Pilon weer van onschatbare waarde met zijn techniek, drive en scorend vermogen.

Ook positief was de terugkeer van Dua, maar desalniettemin blijft de ziekenboeg overvol. Hopelijk ziet trainer Klein deze de komende weken leegstromen zodat hij kan werken aan een stabiele selectie en een basiself die elke week met elkaar kan spelen.

Ook VVSB speelde afgelopen weekend niet, maar wist de laatste wedstrijd die het speelde wel te winnen. Tegen HFC werd een betrekkelijk eenvoudige winst behaald en handhaafde VVSB zich daarmee keurig in de middenmoot. Ook bij VVSB was het wat onrustig in de winterstop, want het stuurde topscorer Serbony weg. Hij zou de hem beschikbaar gestelde middelen hebben misbruikt, wat voor de clubleiding genoeg reden was om hem weg te sturen. De spits was in het eerste duel tegen de Blauwen nog goed voor maar liefst drie van de vier doelpunten. Een wedstrijd die uiteindelijk eindigde in 4-4, gelijk verdeeld over beide helften.

Voor rust eerst VVSB en daarna Spakenburg op voorsprong, na rust waren het de paars-gelen die twee keer op voorsprong kwamen. De, in de tweede helft, ingevallen Eric Veerman nam beide gelijkmakers voor zijn rekening, terwijl Ties in de eerste helft twee keer trefzeker was. Een wedstrijd waarin veel gebeurde en waarbij Spakenburg zich gezien de hele wedstrijd het meest tevreden mocht stellen met het gelijke spel.

Toen stonden beide clubs nog in de middenmoot op ranglijst, maar Spakenburg heeft die ondertussen toch wel verlaten. Ondanks de vertekende stand door de uitgevallen wedstrijden, bevindt Spakenburg zich nog wel tegen de gevarenzone aan. De onderste clubs zijn niet ver weg, maar met twee gewonnen wedstrijden kun je ook zomaar weer een aantal plaatsen stijgen. Spakenburg heeft net als drie ander teams op dit moment 24 punten en staat op de 13e plaats, maar Barendrecht op plek 9 heeft slechts vier punten meer. Er is dus zeker nog van alles mogelijk, maar feit blijft dat de punten moeten blijven komen.

Te beginnen bij VVSB aankomende zaterdag, maar zeker de wedstrijd van volgende week in en tegen HHC zal er één zijn die gewonnen moet worden in de strijd om van de onderste regionen weg te komen. VVSB komt op bezoek om 18:00 uur. Scheidsrechter van dienst is dhr. Teuben uit Aarle-Rixtel, hij floot tot nu toe zes keer in de Tweede Divisie, maar nog niet bij Spakenburg.

Uitslagen laatste seizoenen. De eerst genoemde uitslag staat voor de thuiswedstrijd.