gemaakt op : 03 april 2017

Blauwe derby onbeslist

Spakenburg heeft in Veenendaal niet weten te winnen tegen het andere blauw. Tegen GVVV werd twee keer gescoord, maar moesten ook twee tegendoelpunten worden geïncasseerd. Daardoor bleef het bij een gelijkspel. In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht. Spaarzame kansjes werden er aan beide kanten gecreëerd. Echt enerverend was de eerste helft in ieder geval niet.

Pas in het tweede bedrijf van de wedstrijd ontspon de wedstrijd zich tot een interessante krachtmeting. Spakenburg speelde logischerwijs vanuit de rol van degradatiekandidaat en GVVV als de ploeg die niets te verliezen had. Verassend was het daarom dat Spakenburg na ongeveer een uur spelen op voorsprong kwam. Lanting kon een vrije trap binnenkoppen en zo de 0-1 aantekenen. Vrijwel direct daarna kon Ahrens beheerst de keeper omspelen en koeltjes binnenschuiven nadat Adnane een kapitale blunder had gemaakt. Zo stond Spakenburg binnen no-time op een 0-2 voorsprong.

Een luxepositie die Spakenburg nog weinig had gekend dit seizoen. Zaak was het om die voorsprong een half uur vast te houden of op zijn minst te behouden met 1 goal meer.

Spakenburg werd echter met de rug tegen de muur gezet en wist zelf geen enkele (counter)kans meer te creëren. Het druk zetten van GVVV resulteerde in een prima kopgoal van Heesakkers en een bal van de voet van Martin van Eck die lullig via de binnenkant paal toch nog de goal van Krul binnenrolde. Tussen de twee goals van de Veenendaalers werd ook nog een penalty gemist door Terschegget die, ware het niet voor de lat, de bal anders dwars door de achterliggende flats op 10 hoog had geknald.

In het absolute slot moest de geweldig keepende Krul nog 1 keer een wonderredding uit de hoge hoed toveren om nog erger te voorkomen. De formatie van Gall moest dus genoegen nemen met een punt. Door het verlies van de ploegen onder Spakenburg was het achteraf bezien toch ook geen onaardige dag.

Komende zaterdag wacht er een wedstrijd tegen de kersverse kampioen van de Tweede Divisie. Jong AZ zal langs komen op de Westmaat. Dat de ploeg niet op zijn lauweren zal gaan rusten bleek afgelopen weekend meteen. Jong AZ was al kampioen zonder te spelen door puntverlies van De Treffers, maar het droogde desalniettemin VVSB volledig af met een 7-0 overwinning. Aan Spakenburg de schone taak om die afgang op de eigen Westmaat te voorkomen en wie weet zelfs punten te pakken. Tot dan!