Skip to main content

HHC Hardenberg maatje te groot voor Spakenburg

Spakenburg startte snel en flitsend wat resulteerde in een snelle voorsprong. Na een kwartier was HHC van de schrik bekomen en stelde de ploeg uiteindelijk in de eerste helft al orde op zaken. In de tweede helft kwam Spakenburg er niet meer aan te pas en liep de achterstand op tot 1-3.

Op een winderige Westmaat trapte de blauwen af voor de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Dat HHC de ranglijst aanvoerde kon Spakenburg niet zo heel veel schelen. Met fel en opportunistisch voetbal namen de blauwen gelijk het initiatief. De eerste kansen waren dan ook voor Spakenburg. Stuitte Robin Eindhoven eerst nog op de keeper van HHC, een minuut later was het wel raak. Na een goede voorzet van Vince Gino Dekker kopte Eindhoven de bal rustig in de lange hoek, 1-0 voor Spakenburg. Na de 1-0 bleven de blauwen aandringen maar miste de scherpte in de afronding. Zo ook een mooie aanval over links van Kevin Sterling maar zijn voorzet was net iets te hoog voor Robin Eindhoven. Spakenburg had het betere spel, daarom was het ook zo jammer dat HHC na een kwartier spelen op gelijke hoogte kwam. Geklungel achterin bij Spakenburg zorgde ervoor dat HHC vrij eenvoudig door het hart van de verdediging heen combineerde en zo op 1-1 kwam. Daarna golfde het spel een beetje op en neer. In de 18e minuut was daar opeens Kevin Sterling die na een steekpass vanaf de middellijn vertrok maar zich uiteindelijk vastliep in de zestien. Hij claimde nog een penalty maar dit werd weggewuifd door de scheidsrechter. In de 41e minuut kwam Dekker nog alleen op de keeper, probeerde hem te omspelen maar ook dat mocht niet baten. Nee, op slag van rust was het HHC dat op voorsprong kwam. Een merkwaardige situatie. Ter Wielen kwam buiten de zestien waar hij de aanval weg wilde werken. Dit ging maar half waarbij hij zich ook nog blesseerde. HHC heeft daar geen boodschap aan en poft de 2-1 in de goal.

HHC kwam sterk uit de kleedkamer met in de 49e minuut gelijk een vrije bal die op de lat werd gekopt. Bij een uittrap van Spakenburg in de 57e minuut zette HHC al hoog druk op de blauwe verdediging. Beijer leverde in bij HHC die in de persoon van Junte de 1-3 binnen schoot. De blauwen probeerden het nog wel maar HHC was gewoon een stuk sterker. Er waren hier en daar wat speldenprikken van Spakenburg maar de beste kansen waren toch echt voor HHC. Gelukkig wist Ter Wielen de schade beperkt te houden en eindigde de wedstrijd in een 1-3 nederlaag.

Volgende week speelt Spakenburg uit tegen Jong Sparta. De wedstrijd begint om 15:30.