gemaakt op : 03 november 2019

Spakenburg afgedroogd in Scheveningen

Het verslag van de wedstrijd SV Scheveningen tegen Spakenburg had bol van de mooie verhalen kunnen staan. Over de mooie wedstrijd na het vertrek van John de Wolf of over de ongeslagen reeks. Maar de werkelijkheid was hard, de Blauwen werden in de kustplaats volledig afgedroogd en gingen met een 5-0 nederlaag terug de bus in. Chris de Graaf zal zich zijn debuut als hoofdcoach toch anders hebben voorgesteld. Er lukte vrijwel niets bij de Blauwen deze middag en de trainer zal zich langs de kant vrij alleen hebben gevoeld. 


Spakenburg startte de wedstrijd met bijna hetzelfde elftal als afgelopen woensdag tijdens de gewonnen bekerwedstrijd. Alleen doelman Leon ter Wielen kwam weer in de basis ten koste van Jordy Deckers. De wedstrijd op een kunstgrasveld vol met natte bladeren begon van beide kanten rommelig. De teams lukte het maar niet om de bal in de ploeg te houden. De intenties waren vast goed, de uitvoering serieus matig. Tot in minuut drieëntwintig gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Ook in deze minuut leek er weinig aan de hand maar Koos Werkman speelde de bal veel te kort terug op zijn doelman. Aldogan pikte de bal op en omspeelde ter Wielen en zette zo de 1-0 op het scorebord. Ondanks de voorsprong voor de thuisploeg veranderde aan het matige spelbeeld niet veel. Wel wat kansjes aan beide kanten, maar die zijn het vermelden niet waard. Nog een tegenvaller moest Spakenburg incasseren voor rust toen in de 40e minuut Nathaniel Will geblesseerd uitviel. Jasper Beekhuis mocht hem komen vervangen. In de rust waren de bespiegelingen bij de supporters duidelijk. Veel slechter dan de eerste helft kon toch niet en er was nog ruimte genoeg om toch te winnen, zo weergaloos speelde de thuisclub toch ook niet. Al de beschouwingen konden gelijk na rust de prullenbak in. Al na twee minuten in de tweede helft werd de voorsprong verdubbeld. Een vrije trap werd door el Moussaoui binnengekopt. Hierna was Spakenburg totaal van de leg. Scheveningen kreeg kans op kans en het was wachten op de 3-0. Die kwam in de 57e minuut, Ruben Koordijk was de maker van de goal.

Spakenburg probeerde met Youri Koelewijn en Hero van Lopik voor Koos Werkman en Roy Castien nog iets van de wedstrijd te maken en het leek ook iets beter te lopen. Tien minuten lang leek het ergens op bij de Blauwen, maar in de 70e minuut was het helemaal over en uit. Spakenburg probeerde een aanval op te zetten, die werd afgebroken en Scheveningen kwam er snel uit. Met het nodige fortuin leek de aanval te worden afgeslagen, maar weer was het Eldogan die met een mooie lob de doelman passeerde en 4-0 aantekende. Het werd enkele minuten laten ook nog 5-0 uit een goed uitgevoerde counter. Het doelpunt wederom gemaakt door Eldogan.

Hierna volgde een kwartier waarin er gelukkig voor de Blauwen niet veel meer gebeurde en was het een opluchting toen de scheidsrechter floot na precies negentig minuten. Een wedstrijd om snel te vergeten, een totale offday, dus snel weer door naar de volgende wedstrijd. Het is jammer van de ongeslagen reeks, het is jammer dat er na het vertrek van de Wolf bij het debuut van onze eigen Chris de Graaf er geen beter resultaat behaald is. Maar we moeten door en in het voetbal duurt dat nooit lang. A.s. zaterdag speelt Spakenburg thuis tegen Katwijk wat altijd een mooi affiche is. We hopen u te mogen begroeten op De Westmaat!